FRITZ!Box 6820 LTE Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 6820 LTE Service

Verdere FRITZ!Box als draadloze repeater gebruiken

Je wilt een FRITZ!Box configureren als repeater en verbinden met een tweede FRITZ!Box? ✔ Hier kom je te weten hoe dat in zijn werk gaat.

Je kunt een verdere FRITZ!Box als draadloze repeater (Wi-Fi) verbinden met je FRITZ!Box LTE om gemakkelijk en efficiënt het draadloze bereik van je thuisnetwerk uit te breiden.

De internetdiensten die zijn geconfigureerd in de FRITZ!Box LTE zijn dan ook beschikbaar voor de FRITZ!Box die als draadloze repeater is geconfigureerd en voor de daarmee verbonden apparaten (bijvoorbeeld computer, smartphone).

Voorwaarden / Beperkingen

• De andere FRITZ!Box moet de methode ondersteunen om het draadloze bereik uit te breiden als repeater.
  • De naam van het draadloze netwerk (SSID) van de FRITZ!Box met internettoegang moet zichtbaar zijn.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 FRITZ!Box als draadloze repeater configureren

Computer met draadloze repeater verbinden

1. Verbind een computer via het draadloze netwerk of met een netwerkkabel met de FRITZ!Box die je wilt gebruiken als draadloze repeater.
  2. Als de computer al is verbonden met de FRITZ!Box die de internetverbinding tot stand brengt, verbreek je deze verbinding.

Bedrijfsmodus configureren

1. Klik in de FRITZ!Box-gebruikersinterface op "Wireless" (of "WLAN").
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Mesh/Repeater" of "Repeater". Als het menu niet wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in.
  3. Schakel de optie "Mesh repeater" of "Repeater" in.
  4. Selecteer onder "Select wireless radio network" of "Base Station Selection" het draadloze netwerk van je FRITZ!Box met internettoegang. Als de FRITZ!Box niet wordt weergegeven:
    1. Verklein de afstand tussen de twee apparaten.
    2. Klik op de knop "Refresh List" en selecteer vervolgens de FRITZ!Box met internettoegang.
  5. Voer in het invoerveld "Network key" de draadloze netwerksleutel van de FRITZ!Box met internettoegang in.
  6. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

De FRITZ!Box is nu geconfigureerd als draadloze repeater.

Opmerking:Als draadloze repeater is de FRITZ!Box niet bereikbaar onder http://fritz.box, maar alleen via het Mesh- of thuisnetwerkoverzicht van de FRITZ!Box met internettoegang en onder het IP-adres dat de FRITZ!Box in repeater-modus krijgt toegewezen van de FRITZ!Box met internettoegang.

2 Mesh configureren

Als op de draadloze repeater al FRITZ!OS 7 of nieuwer is geïnstalleerd, kun je de draadloze repeater en de FRITZ!Box met internettoegang verbinden tot een Mesh-netwerk. De draadloze repeater neemt dan alle draadloze instellingen over van de Mesh Master (FRITZ!Box met internettoegang) en beide draadloze netwerken worden door de Mesh Master centraal bestuurd en geoptimaliseerd:

1. Druk kort (gedurende ongeveer 1 seconde) op de "WPS"-knop van de FRITZ!Box met internettoegang en laat de knop weer los. Nadat je de "WPS"-knop hebt losgelaten, begint de "WLAN"-led te knipperen.
  2. Binnen 2 minuten: Druk op de verbindingsknop van de draadloze repeater en houd de knop ingedrukt tot de bevestigingsled oplicht. Mogelijk lichten er ook andere leds op.
    FRITZ!Box-modelVerbindingsknopBevestigingsled
    FRITZ!Box 7590, 7530, 7520, 6890Connect / WPSConnect / WPS
    FRITZ!Box 7490, 7430WLAN WPSWLAN / Info
    FRITZ!Box 7560, 7362 SLWLANWLAN / DECT
    FRITZ!Box 7583, 7580WPSWLAN / Info
    FRITZ!Box 4040, 4020, 3490WPSWLAN
  3. De procedure is voltooid zodra de FRITZ!Box met internettoegang de draadloze repeater in het Mesh-overzicht weergeeft met het Mesh-pictogram .

3 FRITZ!Box optimaal plaatsen

1. Plaats de FRITZ!Box die je als draadloze repeater gebruikt op een plaats waar deze het signaal van het draadloze netwerk van de FRITZ!Box met internettoegang in goede kwaliteit kan ontvangen. Tip voor het plaatsen vind je in de handleiding FRITZ!Repeater optimaal plaatsen.