FRITZ!Box 6820 LTE Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 6820 LTE Service

MAC-adres van de FRITZ!Box bepalen

Een MAC-adres (Media Access Control-adres) wordt gebruikt om een apparaat eenduidig te identificeren in het netwerk.
Het MAC-adres waarop de FRITZ!Box kan worden bereikt door een ander netwerkapparaat (bijvoorbeeld een computer), hangt af van de netwerkinterface (LAN, draadloos netwerk (WiFi)) die door het netwerkapparaat wordt gebruikt om met de FRITZ!Box te communiceren.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Draadloze MAC-adres van de FRITZ!Box bepalen

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Radio Network".
  3. Lees het MAC-adres af in de sectie "Radio Network". Als het MAC-adres wordt weergegeven, schakel je de geavanceerde weergave in.

2 LAN-MAC-adres van de FRITZ!Box bepalen

Je kunt het LAN MAC-adres van de FRITZ!Box bepalen met een Windows-computer die is verbonden met een LAN-poort van de FRITZ!Box:

1. Druk op de toetscombinatie Windows-toets + R.
  2. Voer in het invoerveld "Openen" cmd in en klik op "OK".
  3. Voer in het opdrachtpromptvenster nslookup fritz.box in en druk vervolgens op Enter.
  4. Lees het IP-adres van de FRITZ!Box af naast de vermelding "Address".
  5. Voer arp -a [IP-adres van de FRITZ!Box] in en druk op Enter.

Voorbeeld:
    arp - a 192.168.178.1

Afb.: MAC-adres met nslookup bepalen

6. Lees het MAC-adres van de FRITZ!Box af onder de vermelding "Fysiek adres".