FRITZ!Box 6820 LTE Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 6820 LTE Service

Apple iPhone, iPad of iPod One in het FRITZ!Box-thuisnetwerk gebruiken

Je kunt een Apple iPhone, iPad of iPod touch gemakkelijk verbinden met het draadloze netwerk (WiFi) van de FRITZ!Box. Het iOS-apparaat heeft dan toegang tot internet en kan multimediabestanden zoals foto's, video en muziek afspelen.

Opmerking:Als voorbeeld gebruiken we hier een iPhone 5 met iOS 9 om uit te leggen hoe je de verbinding met de FRITZ!Box configureert in een Apple iPhone, iPad of iPod touch.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Voorbereidingen

In de fabrieksinstellingen wijst de FRITZ!Box per DHCP automatisch de juiste IP-instellingen toe aan alle apparaten. Als je de DHCP-server van de FRITZ!Box hebt uitgeschakeld, schakel deze dan weer in:

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Network".
  3. Klik op het tabblad "Network Settings".
  4. Klik op de knop "IPv4-Addresses". Als de knop niet wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in.
  5. Schakel de DHCP-server in en definieer het bereik waarbinnen de FRITZ!Box IP-adressen moet toewijzen.

Opmerking:In de fabrieksinstellingen gebruikt de FRITZ!Box het IP-adres 192.168.178.1 (subnetmasker 255.255.255.0) en wijst IP-adressen toe van xxx.20 tot xxx.200.

6. Klik om de instellingen op te slaan op "OK".

2 iOS-apparaat met FRITZ!Box verbinden

1. Tik in het startscherm op het pictogram "Instellingen".
  2. Tik in het menu "Instellingen" op "Wi-Fi".
  3. Als Wi-Fi is uitgeschakeld, tik je op het "aan-/ uit"-pictogram.
  4. Tik onder "Kies een netwerk..." op de naam van het draadloze netwerk (SSID) van de FRITZ!Box (zie afb.).

Opmerking:Als je de naam van het draadloze netwerk (SSID) en de netwerksleutel van je FRITZ!Box niet kent, bepaal dan de draadloze netwerkinstellingen van je FRITZ!Box.

Afb.: Draadloos netwerk FRITZ!Box selecteren

5. Voer in het invoerveld "Wachtwoord" de draadloze netwerksleutel van de FRITZ!Box in en tik op "Verbind".

Het iOS-apparaat is nu via de FRITZ!Box verbonden met internet en kan met de juiste apps bijvoorbeeld multimediabestanden van mediaservers in het thuisnetwerk afspelen.

3 iOS-apparaat met FRITZ!Box gebruiken

Vanaf internet toegang tot de FRITZ!Box

De volgende maatregel is alleen noodzakelijk als je onderweg vanaf internet op een veilige manier je FRITZ!Box of een op de FRITZ!Box aangesloten USB-opslagmedium wilt benaderen, of je smarthome-apparaten wilt beheren:

De volgende maatregel is alleen noodzakelijk als je onderweg vanaf internet op een veilige manier je FRITZ!Box wilt benaderen of je smart home apparaten wilt beheren:

1. Configureer MyFRITZ! App,

VPN-verbinding met FRITZ!Box configureren

De volgende maatregel is alleen noodzakelijk als je VPN (Virtual Private Network) wilt gebruiken om een veilige versleutelde netwerkverbinding met je FRITZ!Box en netwerkapparaten of diensten in het thuisnetwerk tot stand wilt brengen via de internetverbinding van je iOS-apparaat:

Opmerking:Als er een VPN-verbinding actief is, worden alle internetquery's gerouteerd via de FRITZ!Box. Daardoor heb je met je iOS-apparaat afluister- en fraudebestendige toegang tot alle internetservices, bijvoorbeeld e-mail en online banking, zelfs wanneer je bent verbonden met publieke draadloze hotspots.