FRITZ!Box 6820 LTE Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 6820 LTE Service

Apple iPhone, iPad of iPod touch gebruiken in het FRITZ!Box-thuisnetwerk

Je kunt een Apple iPhone, iPad of iPod touch gemakkelijk verbinden met het draadloze netwerk (WiFi) van je FRITZ!Box. Je kunt het iOS-apparaat dan gebruiken voor toegang tot internet en als afspeelapparaat voor video's, muziek en afbeeldingsbestanden in het FRITZ!Box-thuisnetwerk.

Opmerking:Als voorbeeld gebruiken we hier een iPhone 5 met iOS 9 om te tonen hoe je een Apple iPhone, iPad of iPod touch verbindt met de FRITZ!Box.

Belangrijk:Sommige instellingen die hier zijn beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface. De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS.

1 Voorbereidingen

Naam van het draadloze netwerk (SSID) wijzigen

De volgende stap is alleen vereist als de naam van het draadloze netwerk (SSID) van de FRITZ!Box speciale tekens of letters met trema's of accenten bevat:

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Radio Network".
  3. Voer in het invoerveld "Name of the wireless radio network (SSID)" een unieke naam in zonder speciale tekens. Omdat niet elk draadloos apparaat speciale tekens ondersteunt, adviseren wij alleen Latijnse standaardletters (dus niet ä, ë, ö, ü, é, í,ß, enz.) en cijfers te gebruiken.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

DHCP-server van de FRITZ!Box inschakelen

In de fabrieksinstellingen is de FRITZ!Box geconfigureerd als DHCP-Server. Als je de DHCP-server van de FRITZ!Box hebt uitgeschakeld, configureer je de volgende instellingen:

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Home Network Overview".
  3. Klik op het tabblad "Network Settings".
  4. Klik op de knop "IPv4-Addresses".
  5. Schakel de DHCP-server in en definieer het bereik waarbinnen de FRITZ!Box IP-adressen moet toewijzen.

Opmerking:In de fabrieksinstellingen gebruikt de FRITZ!Box het IP-adres 192.168.178.1 (subnetmasker 255.255.255.0) en wijst IP-adressen toe tussen xxx.20 en xxx.200.

6. Klik om de instellingen op te slaan op "OK".

2 iOS-apparaat met FRITZ!Box verbinden

1. Tik op "Settings" op het startscherm.
  2. Tik op "Wi-Fi" in het menu "Settings".
  3. Als draadloos LAN is uitgeschakeld, tik je op het symbool "On / Off".
  4. Tik onder "Choose a network..." op de naam van het draadloze netwerk van de FRITZ!Box (SSID) (zie fig.).

Opmerking:Als je de naam van het draadloze netwerk (SSID) en de netwerksleutel voor je FRITZ!Box niet kent, moet je de draadloze instellingen van je FRITZ!Box bepalen.

Fig.: Draadloos netwerk van FRITZ!Box selecteren

5. Voer in het veld "Password" de netwerksleutel van de FRITZ!Box in en tik op "Join".

Het iOS-apparaat is verbonden met internet via de FRITZ!Box. Met de juiste apps kan het apparaat bestanden afspelen van mediaservers in het FRITZ!Box-thuisnetwerk.

3 iOS-apparaat gebruiken met FRITZ!Box

Toegang tot de FRITZ!Box via internet

De volgende maatregel is alleen noodzakelijk als je onderweg via het internet veilige toegang tot je FRITZ!Box, of tot een op de FRITZ!Box aangesloten USB-opslagmedium wilt, of als je de smart home apparaten in je thuisnetwerk via internet wilt beheren:

De volgende maatregel is alleen noodzakelijk als je onderweg via het internet veilige toegang tot je FRITZ!Box wilt, of als je de smart home apparaten in je thuisnetwerk via internet wilt beheren:

VPN-verbinding met FRITZ!Box configureren

De volgende stap is alleen vereist als je VPN (Virtual Private Network) wilt gebruiken voor een veilig versleutelde netwerkverbinding met je FRITZ!Box en de netwerkapparaten of services in het thuisnetwerk via de internetverbinding van je iOS-apparaat:

Opmerking:Wanneer een VPN-verbinding actief is, worden alle internetquery's gerouteerd via de FRITZ!Box. Zelfs wanneer je gebruikmaakt van publieke draadloze hotspots met je iOS-apparaat, heb je dan toegang tot alle webservices (zoals e-mail, internetbankieren) zonder je zorgen te maken over meeluisteren of onbevoegde wijzigingen door derden.