FRITZ!Box 6820 LTE Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 6820 LTE Service

Android-smartphone of -tablet in het FRITZ!Box-thuisnetwerk gebruiken

Je kunt een Android-smartphone of -tablet gemakkelijk verbinden met het draadloze netwerk (WiFi) van de FRITZ!Box. Je kunt het Android-apparaat dan gebruiken voor toegang tot internet en voor het afspelen van multimediabestanden zoals foto's, video en muziek.

Opmerking:Als voorbeeld gebruiken we hier een Google Nexus 4 met Android 4.4.2 om te laten zien hoe je een Android-apparaat verbindt met de FRITZ!Box.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Voorbereidingen

In de fabrieksinstellingen is de FRITZ!Box geconfigureerd als DHCP-Server. Als je de DHCP-server van de FRITZ!Box hebt uitgeschakeld, configureer je de volgende instellingen:

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Home Network Overview".
  3. Klik op het tabblad "Network Settings".
  4. Klik op de knop "IPv4-Addresses". Als de knop niet wordt weergegeven, schakel je eerst de geavanceerde weergave in.
  5. Schakel de DHCP-server in en definieer het bereik waarbinnen de FRITZ!Box IP-adressen moet toewijzen.

Opmerking:In de fabrieksinstellingen gebruikt de FRITZ!Box het IP-adres 192.168.178.1 (subnetmasker 255.255.255.0) en wijst IP-adressen toe tussen xxx.20 en xxx.200.

6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

2 Android-apparaat met FRITZ!Box verbinden

Opmerking:Je kunt ook FRITZ!App WLANgebruiken om je Android-apparaat gemakkelijk te verbinden met de FRITZ!Box en de app nuttige informatie over de draadloze verbinding laten tonen.

1. Tik op "Instellingen" in het startscherm van het Androidapparaat.
  2. Tik in het menu "Instellingen" op "Wi-Fi".
  3. Als het draadloze netwerk is uitgeschakeld, schakel je dit in in door te tikken op het pictogram "UIT" naast de optie "Wi-Fi".
  4. Tik op de verbinding met de naam van het draadloze netwerk (SSID) van de FRITZ!Box.

Opmerking:Als je de naam van het draadloze netwerk (SSID) en de netwerksleutel van je FRITZ!Box niet kent, bepaal dan de draadloze netwerkinstellingen van je FRITZ!Box.

5. Voer in het invoerveld "Wachtwoord invoeren" de draadloze netwerksleutel van de FRITZ!Box in en tik op "Verbinden".

Het Android-apparaat is nu verbonden met internet via de FRITZ!Box en kan met de juiste apps bijvoorbeeld multimediabestanden van mediaservers binnen het thuisnetwerk afspelen.

Opmerking:In de Google Play Store vind je apps voor het afspelen van bestanden van mediaservers die voldoen aan de UPnP AV-standaard (bijvoorbeeld BubbleUPnP, PlugPlayer).

3 Android-apparaat gebruiken met FRITZ!Box

Toegang tot de FRITZ!Box via internet

De volgende maatregel is alleen noodzakelijk als je onderweg via het internet veilige toegang tot je FRITZ!Box, of tot een op de FRITZ!Box aangesloten USB-opslagmedium wilt, of als je de smart home apparaten in je thuisnetwerk via internet wilt beheren:

De volgende maatregel is alleen noodzakelijk als je onderweg via het internet veilige toegang tot je FRITZ!Box wilt, of als je de smart home apparaten in je thuisnetwerk via internet wilt beheren:

Android-apparaat gebruiken als webcam

De volgende maatregel is alleen noodzakelijk als je je Android-apparaat gebruikt als webcam om onderweg via internet te zien wat er voor de camera van het Android-apparaat gebeurt:

VPN-verbinding met FRITZ!Box configureren

De volgende maatregel is alleen noodzakelijk als je met behulp van VPN (Virtual Private Network) via de internetverbinding van je Android-apparaat een veilige versleutelde netwerkverbinding naar je FRITZ!Box en netwerkapparaten of diensten binnen het thuisnetwerk tot stand wilt brengen:

Opmerking:Bij een actieve VPN-verbinding worden alle internetquery's gerouteerd via de FRITZ!Box. Daardoor heb je met je Android-apparaat ook bij het gebruik van publieke draadloze hotspots afluister- en fraudebestendige toegang tot alle internetservices, bijvoorbeeld e-mail en online banking.