FRITZ!Box 6820 LTE Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 6820 LTE Service

IP-camera gebruiken in het FRITZ!Box-thuisnetwerk

Je kunt een IP-camera (netwerkcamera) gemakkelijk verbinden met een LAN-poort of het draadloze netwerk (WiFi) van je FRITZ!Box. Vervolgens kan het door het hele thuisnetwerk en door andere internetgebruikers worden gebruikt.

Voorwaarden / Beperkingen

• De IP-camera moet een LAN-poort hebben of in staat zijn draadloze verbindingen tot stand te brengen. IP-camera's met USB-poorten worden niet ondersteund.

Belangrijk: Sommige instellingen die hier zijn beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface. De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS.

1 FRITZ!Box configureren

In de fabrieksinstellingen is de FRITZ!Box geconfigureerd als DHCP-Server. Als je de DHCP-server van de FRITZ!Box hebt uitgeschakeld, configureer je de volgende instellingen:

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Home Network Overview".
  3. Klik op het tabblad "Network Settings".
  4. Klik op de knop "IPv4-Addresses".
  5. Schakel de DHCP-server in en definieer het bereik waarbinnen de FRITZ!Box IP-adressen moet toewijzen.

Opmerking:In de fabrieksinstellingen gebruikt de FRITZ!Box het IP-adres 192.168.178.1 (subnetmasker 255.255.255.0) en wijst IP-adressen toe tussen xxx.20 en xxx.200.

6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

2 IP-camera configureren

De IP-camera heeft speciale IP-instellingen nodig om te communiceren met de FRITZ!Box en andere netwerkapparaten in het thuisnetwerk:

• Stel de configuratie van de IP-camera in op automatisch IP-instellingen ophalen (DHCP-client).

Opmerking:Informatie over de configuratie van de IP-camera vind je in de bijbehorende handleiding. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de fabrikant.

3 Toegang tot de IP-camera via internet

De volgende stappen zijn alleen vereist als je toegang tot de IP-camera wilt hebben via internet wanneer je niet thuis bent of als je vrienden toegang wilt geven tot de IP-camera:

1. Configureer de IP-camera zodat deze toegankelijk is vanaf internet.

Belangrijk:Het is niet mogelijk meer dan een port sharing te configureren voor dezelfde TCP- of UDP-poort. Als je meerdere IP-camera's gebruikt, moet je dus in elke camera een andere poort voor internettoegang configureren.

• Configureer port sharing of MyFRITZ!-toegang voor de poorten en IP-protocollen die door de IP-camera worden gebruikt.
    • Als je een webbrowser wilt gebruiken voor toegang tot de IP-camera:
    • Als je een app of andere software wilt gebruiken voor toegang tot de IP-camera:
      1. Configureer een MyFRITZ!-account in de FRITZ!Box.

Opmerking:Als je al een andere dynamische DNS-service gebruikt, kun je ook deze service gebruiken in plaats van MyFRITZ!.

2. Bepaal de MyFRITZ!-domeinnaam van de FRITZ!Box.
      3. Configureer port sharing voor de IP-camera in de FRITZ!Box.
      4. Configureer de app of software zodat deze toegang heeft tot de IP-camera.