FRITZ!Box 6820 LTE Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 6820 LTE Service

IP-camera in het FRITZ!Box-thuisnetwerk gebruiken

Je kunt een IP-camera (netwerkcamera) gemakkelijk verbinden met een LAN-poort of het draadloze netwerk (WiFi) van de FRITZ!Box. Vervolgens kun je dan gemakkelijk met de webbrowser of een app in het thuisnetwerk of onderweg in het oog houden wat zich voor de camera afspeelt.

Voorwaarden / Beperkingen

• De camera moet zijn uitgerust met een netwerkpoort of in staat zijn draadloze verbindingen tot stand te brengen. IP-camera's met een USB-poort worden niet ondersteund.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 FRITZ!Box configureren

In de fabrieksinstellingen wijst de FRITZ!Box per DHCP automatisch de juiste IP-instellingen toe aan alle apparaten. Als je de DHCP-server van de FRITZ!Box hebt uitgeschakeld, schakel deze dan weer in:

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Home Network Overview".
  3. Klik op het tabblad "Network Settings".
  4. Klik op de knop "IPv4-Addresses". Als de knop niet wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in.
  5. Schakel de DHCP-server in en definieer het bereik waarbinnen de FRITZ!Box IP-adressen moet toewijzen.

Opmerking:In de fabrieksinstellingen gebruikt de FRITZ!Box het IP-adres 192.168.178.1 (subnetmasker 255.255.255.0) en wijst IP-adressen toe van xxx.20 tot xxx.200.

6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

2 IP-camera configureren

Zorg ervoor dat de IP-camera de IP-instellingen krijgt toegewezen van de FRITZ!Box:

• Configureer de IP-camera voor het automatisch laten toewijzen van de IP-instellingen per DHCP-client (dit is de standaardinstelling van de meeste IP-camera's). Informatie over de configuratie verkrijg je van de fabrikant, bijvoorbeeld via de handleiding.

3 Internettoegang tot IP-camera configureren

De volgende maatregelen zijn alleen noodzakelijk als je onderweg vanaf internet toegang de IP-camera wilt benaderen of als je vrienden internettoegang wilt verlenen tot de IP-camera:

1. Configureer de IP-camera zodat deze toegankelijk is vanaf internet. Als je meerdere IP-camera's gebruikt, configureer je in iedere camera verschillende poorten voor toegang vanaf internet.
    • Als je een webbrowser wilt gebruiken om de IP-camera te benaderen, configureer je in de FRITZ!Box MyFRITZ!-toegang voor de camera.
    • Als je de IP-camera wilt benaderen met een app of een ander programma:
      1. Configureer in de FRITZ!Box portforwarding voor de poorten en IP-protocollen die de camera gebruikt.
      2. Configureer de app of het programma voor toegang tot de camera.