FRITZ!Box 6840 LTE Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 6840 LTE Service

Draadloze speakers gebruiken in het FRITZ!Box-thuisnetwerk

Draadloze speakers zijn gemakkelijk in te stellen. Daarna kun je van je muziek genieten waar je maar wilt. Als je draadloze speaker de WPS-methode (Wi-Fi Protected Setup) ondersteunt, kun je deze met een simpele druk op de knop verbinden met het draadloze netwerk van de FRITZ!Box.

Je kunt meteen naar muziek luisteren met je draadloze speaker. Muziek van je smartphone in het draadloze netwerk van de FRITZ!Box kan bijvoorbeeld rechtstreeks worden afgespeeld via de draadloze speaker.

Als je je muziekverzameling kopieert naar een USB-opslagapparaat en dit verbindt met de FRITZ!Box, dan kun je je muziek rechtstreeks doorgeven van de FRITZ!Box naar de speakers via draadloos LAN. Behalve met computerbesturing kun je muziek ook afspelen met je smartphone, tablet, of FRITZ!Fon.

Voorbeeldconfiguratie in deze handleiding

In deze handleiding laten we je zien hoe je een draadloze speaker van de SA-lijn van Sony (bijvoorbeeld SA-NS310, 410 of 510) configureert. Deze speakers ondersteunen zowel de WPS-procedure als het Airplay-protocol. Hierdoor kun je ze gemakkelijk configureren en geschikt maken voor gebruik met Apple-apparaten.

Randvoorwaarden / beperkingen

• De draadloze speaker moet de UPnP-standaard (Universal Plug and Play) ondersteunen of moet zijn gecertificeerd door de DLNA (Digital Living Network Alliance).

Opmerking:De configuratieprocedure en de opmerkingen over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS voor je FRITZ!Box.

1 Draadloze speaker verbinden met de FRITZ!Box

FRITZ!Box voorbereiden voor WPS

In de fabrieksinstellingen is de FRITZ!Box al voorbereid voor WPS. Als je de instellingen voor draadloze netwerken op de FRITZ!Box hebt gewijzigd, moet je de volgende instellingen configureren:

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Security" in het menu "Wireless" ("WLAN").
  3. Klik op de tab "WPS Quick Connection".
  4. Schakel WPS in.
  5. Selecteer "Push-Button method (WPS-PBC, Push Button Configuration)" en klik op "Start WPS".

Draadloze verbinding met de FRITZ!Box tot stand brengen

1. Schakel de draadloze speaker in.
  2. Houd de knop "WPS" aan de achterkant van de draadloze speaker gedurende ongeveer 3 seconden ingedrukt totdat het lampje "LINK" op de speaker begint te knipperen. Het lampje bevindt zich op de voor- of achterkant van de speaker, afhankelijk van het model.
  3. Houd de knop "WLAN" op de FRITZ!Box gedurende ongeveer 6 seconden ingedrukt totdat het lampje "WLAN" op de FRITZ!Box begint te knipperen.

De draadloze speaker is verbonden met de FRITZ!Box en muziek van je smartphone kan bijvoorbeeld rechtstreeks worden afgespeeld via de luidspreker. Als je een Android-apparaat hebt, kun je hiervoor FRITZ!App Media gebruiken en op een iOS-apparaat kun je Airplay gebruiken.

2 Muziek van FRITZ!Box Media Server afspelen op de draadloze speaker

Als je de FRITZ!Box als mediaserver gebruikt, kun je je centrale mediaverzameling openen vanaf alle apparaten in het thuisnetwerk. Je kunt de muziekbestanden bijvoorbeeld gemakkelijk afspelen met je smartphone, tablet of FRITZ!Fon en ze vervolgens rechtstreeks afspelen via de draadloze speaker.

FRITZ!Box instellen als mediaserver

Afspelen van muziek besturen met FRITZ!Fon

1. Druk op de toets "Menu" op de telefoon.
  2. Selecteer "Home Network" en druk op "OK".
  3. "Media player" > "OK" > "Options" > "Destination: [...]" > "Selection"
  4. Selecteerde draadloze speaker en druk op "OK".

De muziek die je afspeelt met FRITZ!Fon, wordt afgespeeld via de draadloze speaker.

Opmerking:Als je ook muziek wilt kunnen afspelen wanneer je belt met FRITZ!Fon, selecteer je de functie "To background" in het menu "Media player" onder "Options". Als je "Take control" selecteert, wordt je muziek weer op de voorgrond afgespeeld.

Afspelen van muziek besturen met een Android-apparaat

1. Download FRITZ!App Media uit de Google Play Store en installeer de app op je Android-apparaat.
  2. Start FRITZ!App Media.
  3. Selecteer de AVM FRITZ!Mediaserver.
  4. Tik op het muziekbestand dat je wilt afspelen.
  5. Druk op de menutoets op het Android-apparaat en selecteer de draadloze speaker als outputapparaat.

De muziek die je afspeelt met FRITZ!App Media, wordt afgespeeld via de draadloze speaker.

Afspelen van muziek besturen met een Apple iOS-apparaat

• Configureer op het iOS-apparaat een app die bestanden kan afspelen van mediaservers die voldoen aan de UPnP AV-standaard. Enkele geschikte apps vind je in de App Store (bijvoorbeeld GoodPlayer, media:connect of PlugPlayer).

Opmerking:Als je Airplay van Apple wilt gebruiken om muziek af te spelen via de draadloze speaker, kun je een app gebruiken die zowel de UPnP AV-standaard als Airplay ondersteunt.