FRITZ!Box 6840 LTE Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 6840 LTE Service

Verzenden met geïntegreerde faxfunctie mislukt soms of altijd

Hoewel de interne fax is geconfigureerd volgens onze handleiding, mislukt het verzenden van faxberichten soms of altijd. Faxberichten worden helemaal niet of niet volledig verstuurd. Het verzenden van faxberichten wordt eventueel afgebroken met één van de volgende foutmeldingen, of wordt in de event log van de FRITZ!Box één van de volgende foutmeldingen weergegeven:

• "Transmission failed [0x3301]."
  • "Transmission failed [3495]."
  • "Transmission failed (0x3490)."
  • "An error occurred while sending a fax. Fax transmission was unsuccessful or incomplete."
  • "An error occurred. Error description: Fax transmission failed. Please enter your data again. If the error occurs again, please consult AVM Support."
  • "Not Acceptable Here (488)"
  • "Unsupported Media Type (415)"
  • "Not Acceptable Here (606)"

Belangrijk: Sommige instellingen die hier worden beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface. De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben steeds betrekking op het meest recente FRITZ!OS

Voer de hier beschreven stappen na elkaar uit. Controleer na elke stap of het probleem is opgelost.

1 Faxoverdracht met T.38 inschakelen

Als je een internettelefoonnummer wilt gebruiken om faxberichten te versturen en ontvangen, moet je T.38 (fax over IP) voor faxoverdracht inschakelen in de FRITZ!Box. Met T.38 wordt een speciaal netwerkprotocol voor faxoverdracht gebruikt in plaats van faxtonen. Daardoor is de faxoverdracht aanzienlijk minder gevoelig voor interferentie:

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephone Numbers".
  3. Klik op het tabblad "Line Settings".
  4. Klik in de sectie "Telephony connection" op "Change Connection Settings".
  5. Schakel de optie "Fax transmission with T.38" in.
  6. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 Locatiegegevens invoeren

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephone Numbers".
  3. Klik op het tabblad "Line Settings".
  4. Selecteer in de vervolgkeuzelijst je land onder "Location Information". Als je land niet in de lijst voorkomt, selecteer dan "Other country".
  5. Voer bij "Country code" in het eerste veld de landcode in en in het tweede veld het landnummer (bijvoorbeeld voor Duitsland "00" en "49", zie afb.).
  6. Voer bij "Area code" in het eerste veld het voorkiesnummer in en in het tweede veld het netnummer (voor Berlijn bijvoorbeeld "0" en "30", zie afb.).

Afb.: Landcode en netnummer invoeren (bijvoorbeeld voor Duitsland en Berlijn)

7. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan en bevestig dat de procedure ook mag worden uitgevoerd bij de FRITZ!Box als je hiernaar wordt gevraagd.

3 Andere webbrowser gebruiken

Het probleem wordt mogelijk veroorzaakt door de webbrowser (bijvoorbeeld door storende plug-ins):

• Test een andere webbrowser (bijvoorbeeld Chrome, Firefox) en controleer of je de meest actuele versie van de browser gebruikt.

4 Faxoverdracht op verschillende externe locaties testen

• Test de faxoverdracht van of naar verschillende faxapparaten op verschillende telefoonlijnen.
    • Wanneer de faxoverdracht alleen naar een bepaalde aansluiting mislukt, dan is het ontvangende faxapparaat niet gereed voor ontvangst of verkeerd ingesteld.

5 Event Log van de FRITZ!Box controleren

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "System" op "Event Log".
  3. Klik op het tabblad "Telephony".
  4. Controleer of de mislukte faxoverdracht met één van de volgende foutmeldingen gepaard ging en bekijk de relevante informatie:
    • "Unsupported Media Type (415)"
      • Je provider voor internettelefonie ondersteunt een aangevraagde codec niet of staat in het algemeen geen faxoverdracht toe.
    • "Not Acceptable Here (488 or 606)"
      • Je provider voor internettelefonie ondersteunt de standaard T.38 niet. Zonder T.38 is geen betrouwbare faxoverdracht via het internet mogelijk.
        • Schakel T 38 uit in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box. Eventueel functioneert de faxoverdracht zonder T 38.

Opmerking:Als de faxoverdracht zonder T.38 niet functioneert, kun je een internettelefoonnummer gebruiken van een provider voor internettelefonie die T.38 wel ondersteunt voor faxberichten.

6 Controleren of T.38 voor de faxoverdracht werd gebruikt

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephone Numbers".
  3. Klik op het tabblad "Voice Transmission".
  4. Kijk of er afgebroken faxberichten worden vermeld onder "Display table on completed telephone calls" en controleer in de kolom "Coding" of "T.38" wordt weergegeven voor deze faxberichten.
    • Als "T.38" wordt weergegeven:
      • De standaard T.38 werd voor de faxoverdracht gebruikt.
    • Als "T.38" niet wordt weergegeven:
        De standaard T 38 werd niet voor de faxoverdracht gebruikt. Je provider voor internettelefonie moet T.38 ondersteunen. Zonder T.38 is geen betrouwbare faxoverdracht via het internet mogelijk.

Opmerking:Als je provider voor internettelefonie T.38 niet ondersteunt, kun je voor de faxontvangst een internettelefoonnummer van een provider voor internettelefonie gebruiken, die T.38 ondersteunt.