FRITZ!Box 6840 LTE Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 6840 LTE Service

Beller-id wordt niet weergegeven voor inkomende oproepen

Beller-id wordt niet weergegeven voor inkomende oproepen:

• Een telefoon die is verbonden met de FRITZ!Box, geeft het telefoonnummer (beller-id) niet weer voor inkomende oproepen, of het nummer van de beller wordt alleen heel kort weergegeven op de display van de telefoon.
  • Een telefoon geeft niet het nummer weer dat een beller heeft gekozen.

Belangrijk: Sommige instellingen die hier worden beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface. De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben steeds betrekking op het meest recente FRITZ!OS.

Voer de stappen uit zoals hier aangegeven. Controleer na elke poging of het probleem is verholpen.

1 Tekstgegevens activeren in de FRITZ!Box

De volgende stappen zijn alleen vereist als je een FRITZ!Fon gebruikt:

1. Kies #960*2* op je telefoon en druk op de oproepknop (hoorn opnemen).
  2. Hang na ongeveer 3 seconden weer op.

Opmerking:Kies #960*0* als je de weergave van tekstgegevens weer wilt uitschakelen.

2 Weergavenamen toewijzen in de FRITZ!Box

De volgende stap is alleen vereist als de telefoon wel beller-id's weergeeft, maar niet het nummer dat door de beller is gekozen:

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Telephone Numbers" in het menu "Telephony".
  3. Klik op de knop (Bewerken) voor het betreffende telefoonnummer.
  4. Geef een naam naar keuze op in het veld "Display name".

Voorbeeld:
    Als weergavenaam voor internettelefoonnummer 12345 kun je een naam kiezen zoals "VOIP_12345", "provider_12345", "office", "private" of "12345".

5. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

3 Weergave van beller-id van inkomende oproep inschakelen in de FRITZ!Box

De volgende stappen zijn alleen vereist als de telefoon is verbonden met de analoge extensie "FON":

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Telephony Devices" in het menu "Telephony".
  3. Klik op de knop (Bewerken) voor de betreffende telefoon.
  4. Klik op de tab "Telephony Device Features".
  5. Schakel de opties "Calling line identification presentation (CLIP)" en "Simple mode" in.
  6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

4 FRITZ!Box-oproeplijst controleren

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Calls" in het menu "Telephony".
  3. Controleer of de beller-id wordt weergeven voor bepaalde inkomende oproepen (blauwe of rode handset).
    • Beller-id wordt weergegeven:
      • De FRITZ!Box detecteert de nummers van de bellers. De telefoon geeft de nummers niet weer, omdat de telefoon de door de bellers doorgegeven nummers niet verwerkt volgens de algemene specificaties. In dit geval kan de telefoon de beller-id weergeven wanneer de telefoon rechtstreeks is verbonden met je lijn, maar niet wanneer de telefoon is verbonden met je FRITZ!Box.

Opmerking:CLIP kan op diverse draadloze telefoons worden gebruikt, bijvoorbeeld met alle FRITZ!Fon-modellen en veel telefoons uit de Siemens Gigaset-serie. AVM kan echter niet garanderen dat CLIP functioneert met telefoons van andere fabrikanten.

• Beller-id wordt niet weergegeven:
      • Als de beller-id niet wordt weergegeven voor inkomende oproepen naar een internettelefoonnummer, heeft je provider van internettelefonie CLIP niet ingeschakeld of heeft de beller de beller-id niet doorgegeven.