FRITZ!Box 6840 LTE Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 6840 LTE Service

Uitgaande telefoongesprekken niet mogelijk

Er kunnen geen uitgaande telefoonverbindingen tot stand worden gebracht via internet met een telefoon die is aangemeld bij de FRITZ!Box. Mogelijk is het telefoonnummer niet geregistreerd en wordt in het Event Log van de FRITZ!Box één van de volgende foutmeldingen, of een andere melding over het telefoonnummer weergegeven:

• "Registration of Internet telephone number [telefoonnummer] failed. Reason for error: DNS error"
  • "Registration of Internet telephone number [telefoonnummer] failed. Reason for error: Remote site not responding. Timeout."
  • "Registration of Internet telephone number [telefoonnummer] failed. Remote site reports reason for error: [40x, 50x, 500, 503]"
  • "Internet telephony registration failed [telefoonnummer] Reason for error: [401, 402, 403]"
  • "Internet telephony with [telefoonnummer] failed. Reason for error: [404, 405, 406, 407, 408, 50x]"
  • "Internet telephony with [telefoonnummer] via [provider] failed. Reason for error: Not Acceptable Here (488)"
  • "Internet telephony with [telefoonnummer] via [provider] failed. Reason for error: Timeout. The call was not accepted. [Melding]"
  • "Internetverbinding (telefonie) is verbroken."

Belangrijk:Sommige instellingen die hier zijn beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface. De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS.

Voer de hier beschreven stappen na elkaar uit. Controleer na elke stap of het probleem is opgelost.

1 Provider wijst verbindingsopbouw af

Deze sectie is alleen van toepassing als bij het optreden van de fout het bericht: "Internet telephony [...] failed. Reason for error: Not Acceptable Here (488)" wordt weergegeven in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box onder "System > Event Log". Met dit bericht geeft je provider aan dat de aangevraagde dienst niet ter beschikking staat voor jouw aansluiting. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren om een van de volgende redenen:

• De provider ondersteunt de gevraagde codec niet.
  • De provider staat bellen met het bestemmingsnummer niet toe, bijvoorbeeld bellen met betaalnummers.
  • De provider ondersteunt geen gelijktijdige gesprekken.

Een oplossing door de FRITZ!Box is daarom niet mogelijk.

2 Locatiegegevens invoeren

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephone Numbers".
  3. Klik op het tabblad "Line Settings".
  4. Selecteer in de vervolgkeuzelijst onder "Location Information" je land. Als je land niet in de lijst voorkomt, selecteer je "Other country".
  5. Voer bij "Country code" in het eerste veld de internationale toegangscode in en in het tweede veld het landnummer (bijvoorbeeld voor Duitsland "00" en "49", zie afb.).
  6. Voer bij "Area code" in het eerste veld het interlokale toegangsnummer in en in het tweede veld het netnummer (voor Berlijn bijvoorbeeld "0" en "30", zie afb.).

Afb.: Landcode en netnummer invoeren (bijvoorbeeld voor Duitsland en Berlijn)

7. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan en bevestig dat de procedure ook mag worden uitgevoerd bij de FRITZ!Box als je hiernaar wordt gevraagd.

3 FRITZ!Box opnieuw opstarten

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "System" op "Backup".
  3. Klik op het tabblad "Restart".
  4. Klik op de knop "Restart".

4 Juiste internettelefoonnummer en accountgegevens invoeren

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephone Numbers".
  3. Bel een nummer en controleer of de statusled voor het nummer groen of grijs is.
    • Groene led:
      • De accountgegevens voor je telefoonnummer zijn correct ingevoerd.
    • Grijze led:
      1. Verander het wachtwoord van je telefoonnummer bij je provider voor internettelefonie.

Belangrijk:Gebruik een wachtwoord dat je niet eerder hebt gebruikt. Doorgaans kun je je wachtwoord wijzigen op je persoonlijke klantomgeving op de website van je provider.

2. Configureer nogmaals het telefoonnummer in de gebruikersinterface.
      3. Als de statusled nog steeds grijs is, neem je contact op met je provider voor internettelefonie om je telefoonnummer en accountgegevens te laten controleren.

5 Analoge telefoon instellen op toonkiezen

• Stel je telefoon in op "toonkiezen" (DTMF, TDK, toondrukkiezen) en niet op "pulskiezen". Informatie over de configuratie vind je in het handboek of verkrijg je rechtstreeks van de fabrikant van het apparaat.

Opmerking:Als je een toon hoort wanneer je op een nummertoets drukt, is je telefoon ingesteld op "toonkiezen". Als je klikgeluiden hoort, is je telefoon ingesteld op "pulskiezen".

6 FRITZ!App Fon configureren

Telefoonnummers toewijzen aan FRITZ!App Fon

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephony Devices".
  3. Klik bij FRITZ!App Fon op de knop (Bewerken). FRITZ!App Fon is tijdens de installatie automatisch geconfigureerd met de naam van de telefoon op de poort "LAN/WLAN".
  4. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Outgoing calls" het nummer dat FRITZ!App Fon moet gebruiken om te bellen.
  5. Selecteer de nummers waarop FRITZ!App Fon moet reageren wanneer je wordt gebeld.
  6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

HD-telefonie uitschakelen

De volgende stappen zijn alleen noodzakelijk als het probleem zich voordoet wanneer je FRITZ!App Fon op een iOS-apparaat gebruikt:

1. Start FRITZ!App Fon.
  2. Tik op "More" en vervolgens op "Settings".
  3. Schakel de optie "HD telephony" uit.

Alternatieve microfoon inschakelen

De volgende stappen zijn alleen noodzakelijk als het probleem zich voordoet wanneer je FRITZ!App Fon op een Android-apparaat gebruikt:

1. Start FRITZ!App Fon.
  2. Tik op "More" en vervolgens op "Settings".
  3. Tik op de menuknop van de telefoon en vervolgens op "Advanced".
  4. Schakel de optie "Alternative microphone" in.

7 Telefoon opnieuw configureren

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephony Devices".
  3. Verwijder de telefoon waarmee je niet kunt bellen. Dit kun je doen door op de knop (Verwijderen) te klikken.
  4. Configureer de telefoon opnieuw met behulp van de wizard voor telefoontoestellen: klik op de knop "Configure New Device" en volg de instructies.

Belangrijk:Gebruik de wizard voor telefoonapparaten nietom FRITZ!App Fon te configureren. FRITZ!App Fon wordt automatisch opnieuw geconfigureerd wanneer je FRITZ!App Fonvolledig afsluit en de app dan opnieuw start.

8 HD-telefonie uitschakelen

De volgende stappen zijn alleen noodzakelijk als het probleem zich voordoet met een draadloze telefoon:

1. Klik op "DECT" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "DECT" op "Cordless Telephones".
  3. Klik op de knop (Bewerken) voor de betreffende telefoon.
  4. Klik op het tabblad "Telephony Device Features".
  5. Selecteer in de sectie "HD Telephony" in de vervolgkeuzelijst de optie "HD disabled".
  6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

Verwante problemen: