FRITZ!Box 6840 LTE Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 6840 LTE Service

Dynamic DNS in FRITZ!Box configureren

Met dynamic DNS heb je vanaf internet via een vaste domeinnaam toegang tot je FRITZ!Box en tot toepassingen en diensten in het thuisnetwerk waarvoor je portforwarding hebt geconfigureerd. Hierdoor heb je heel eenvoudig toegang tot bijvoorbeeld een NAS-systeem of kun je Microsoft Remotedesktop gebruiken om een computer op afstand te onderhouden, zelfs als het publieke IP-adres van de FRITZ!Box regelmatig wijzigt.

Opmerking:Je kunt ook de gratis AVM-dienst MyFRITZ! gebruiken om altijd veilige en eenvoudige internettoegang te hebben tot je FRITZ!Box en het thuisnetwerk.

Voorwaarden / Beperkingen

• De FRITZ!Box moet een publiek IPv4-adres of een IPv6-adres verkrijgen van de internetprovider.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

Dynamic DNS configureren

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Internet" op "Permit Access".
  3. Klik op het tabblad "Dynamic DNS"
  4. Klik rechtsboven op het pictogram (Help).
  5. Configureer de dynamic DNS-domeinnaam zoals beschreven in de help-functie van FRITZ!Box.
  6. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Telkens wanneer de FRITZ!Box nu een verbinding maakt met internet, wordt het huidige IP-adres van de FRITZ!Box doorgegeven aan de dynamic DNS-provider, zodat de FRITZ!Box altijd bereikbaar is via de eigen dynamic DNS-domeinnaam.