FRITZ!Box 6840 LTE Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 6840 LTE Service

Internettelefoonnummers in FRITZ!Box configureren

Je kunt tot 20 internettelefoonnummers in de FRITZ!Box inrichten om via het internet te bellen (Voice over IP). Bij de meeste providers voor internettelefonie configureert de FRITZ!Box automatisch de aanbieder-specifieke instellingen. Bij sommige providers worden de telefoonnummers zelfs automatisch in de FRITZ!Box geconfigureerd zodra de internettoegang wordt geconfigureerd. Daarnaast kun je telefoonnummers met dezelfde toegangsgegevens in één groep onderbrengen en gezamenlijk beheren.

Naast deze standaardconfiguratie ondersteunt de FRITZ!Box ook de configuratie van SIP trunks en SIP DDI-aansluitingen.

Belangrijk: Sommige instellingen die hier zijn beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface. De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben steeds betrekking op het meest recente FRITZ!OS

1 Regionale instellingen configureren

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "System" op "Region and Language".
  3. Klik op het tabblad "Regional Options".
  4. Selecteer in de vervolgkeuzelijst het land waar de FRITZ!Box in gebruik wordt genomen.

Belangrijk:Wanneer je de regionale opties wijzigt, worden de instellingen voor de telefoonfuncties teruggezet. Alle instellingen voor telefonie (zoals telefoons, doorschakelingen, kiesregels) moeten dan opnieuw worden geconfigureerd.

5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 Locatiegegevens invoeren

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephone Numbers".
  3. Klik op het tabblad "Line Settings".
  4. Selecteer in de vervolgkeuzelijst je land onder "Location Information". Als je land niet in de lijst voorkomt, selecteer dan "Other country".
  5. Voer bij "Country code" in het eerste veld de landcode in en in het tweede veld het landnummer (bijvoorbeeld voor Duitsland "00" en "49", zie afb.).
  6. Voer bij "Area code" in het eerste veld het voorkiesnummer in en in het tweede veld het netnummer (voor Berlijn bijvoorbeeld "0" en "30", zie afb.).

Afb.: Landcode en netnummer invoeren (bijvoorbeeld voor Duitsland en Berlijn)

7. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

3 Internettelefoonnummers configureren

Internettelefoonnummer configureren (standaard)

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephone Numbers".
  3. Klik op de knop "New Telephone Number".
  4. Schakel de optie "Internet telephone number" in en klik op "Next".
  5. Wanneer er een vervolgkeuzelijst beschikbaar is om je provider voor internettelefonie uit te kiezen, selecteer dan je provider. Als je provider niet in de lijst voorkomt, selecteer dan "Other provider".

Opmerking: Of de vervolgkeuzelijst beschikbaar is en welke providers worden weergegeven, hangt af van de landinstellingen die zijn geconfigureerd in de FRITZ!Box.

6. Voer in de betreffende velden het internetnummer (telefoonnummer) en de accountgegevens (zoals gebruikersnaam, wachtwoord, registrar) in. Deze gegevens worden verstrekt door je provider.
  7. Als de optie "Relay outgoing emergency calls without prefixes" wordt weergegeven, informeer dan bij je provider voor internettelefonie of noodoproepen met of zonder toegangsnummer moeten worden gestuurd. Selecteer vervolgens de juiste instelling.
  8. Als de optie "Relay special rate numbers without prefixes" wordt weergegeven, informeer dan bij je provider of oproepen naar nummers met een speciaal tarief met of zonder toegangsnummer moeten worden gestuurd. Selecteer vervolgens de juiste instelling.
  9. Als de optie "Insert area code for outgoing calls" beschikbaar is, kun je deze inschakelen. Het netnummer wordt dan automatisch toegevoegd wanneer je belt naar een nummer dat niet met "0" begint, dus je hoeft deze niet te kiezen.
  10. Klik op "Next" en volg de instructies van de wizard.

Internettelefoonnummer configureren (SIP-trunk)

Als je van een service provider een SIP-trunk hebt gekregen, configureer deze dan als volgt:

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephone Numbers".
  3. Klik op de knop "New Telephone Number".
  4. Selecteer in de vervolgkeuzelijst je SIP-trunk-provider. Als je provider niet in de lijst voorkomt, selecteer dan "SIP trunking with various telephone numbers".
  5. Voer alle telefoonnummers in van de SIP trunk-provider die je wilt toewijzen aan telefoonapparaten die zijn verbonden met de FRITZ!Box. Klik op "Other Telephone Numbers" om aanvullende invoervelden te openen.
  6. Voer in de betreffende velden de accountgegevens (zoals gebruikersnaam, wachtwoord, registrar) in. Deze gegevens worden verstrekt door je provider.
  7. Als de optie "Relay outgoing emergency calls without prefixes" wordt weergegeven, informeer dan bij je provider voor internettelefonie of noodoproepen met of zonder toegangsnummer moeten worden gestuurd. Selecteer vervolgens de juiste instelling.
  8. Als de optie "Relay special rate numbers without prefixes" wordt weergegeven, informeer dan bij je provider of oproepen naar nummers met een speciaal tarief met of zonder toegangsnummer moeten worden gestuurd. Selecteer vervolgens de juiste instelling.
  9. Als de optie "Insert area code for outgoing calls" wordt weergegeven, selecteer dan deze optie. Het netnummer wordt dan bij een lokaal gesprek via het internet automatisch aangevuld, dus je hoeft deze niet te kiezen.
  10. Klik op "Next" en volg de instructies van de wizard.

Internettelefoonnummer configureren (met DDI-offset en extensie)

Als je van een service provider een SIP-trunk hebt gekregen, configureer deze dan als volgt:

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephone Numbers".
  3. Klik op de knop "New Telephone Number".
  4. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "SIP DDI line".
  5. Voer het nummer met DDI-offset van je SIP DDI-aansluiting in.n in.
  6. Voer bij "Switchboard extension" het doorkiesnummer van de centrale in.
  7. Selecteer in de vervolgkeuzelijst de lengte van het langste interne doorkiesnummer.
  8. Voer alle doorkiestelefoonnummers (DDI-offset plus doorkiesnummer) in die je wilt toewijzen aan telefoonapparaten die zijn verbonden met de FRITZ!Box. Klik op "Other Telephone Numbers" om aanvullende invoervelden te openen.
  9. Voer in de betreffende velden de accountgegevens (zoals gebruikersnaam, wachtwoord, registrar) in. Deze gegevens worden verstrekt door je provider.
  10. Als de optie "Relay outgoing emergency calls without prefixes" wordt weergegeven, informeer dan bij je provider voor internettelefonie of noodoproepen met of zonder toegangsnummer moeten worden gestuurd. Selecteer vervolgens de juiste instelling.
  11. Als de optie "Relay special rate numbers without prefixes" wordt weergegeven, informeer dan bij je provider of oproepen naar nummers met een speciaal tarief met of zonder toegangsnummer moeten worden gestuurd. Selecteer vervolgens de juiste instelling.
  12. Als de optie "Insert area code for outgoing calls" wordt weergegeven, selecteer dan deze optie. Het netnummer wordt dan bij een lokaal gesprek via het internet automatisch aangevuld, dus je hoeft deze niet te kiezen.
  13. Klik op "Next" en volg de instructies van de wizard.

4 Aanpassen toegangsgegevens voor een andere provider

Als je in de configuratie-wizard "Other provider" hebt geselecteerd en het telefoonnummer is na het afsluiten van de configuratie niet geregistreerd, is het misschien noodzakelijk om de toegangsgegevens aan te passen. Bij voorgeconfigureerde providers voor internettelefonie configureert de FRITZ!Box automatisch de juiste instellingen:

Eigen telefoonnummer gebruiken voor aanmelding

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephone Numbers".
  3. Klik op de knop "Edit" bij het desbetreffende telefoonnummer.
  4. Schakel de optie "Use internet telephone number for registration" in of uit. Welke instelling is vereist hangt af van de provider. Probeer beide instellingen uit, of informeer bij je provider. Er is voor deze instelling geen standaard naam. De technische term is "SIP-URI".
  5. Klik om de instellingen op te slaan op "OK".

REGISTER-fetch gebruiken

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephone Numbers".
  3. Klik op de knop "Edit" bij het desbetreffende telefoonnummer.
  4. Schakel de optie "Provider does not support REGISTER-fetch" in of uit. Welke instelling is vereist hangt af van de provider. Probeer beide instellingen uit, of informeer bij je provider.
  5. Klik om de instellingen op te slaan op "OK".

5 Registratie via internetverbinding inschakelen

Bij sommige internetproviders wordt een tweede internetverbinding tot stand gebracht voor internettelefonie. Deze verbinding kan alleen de nummers van de internetprovider gebruiken. Schakel daarom de volgende optie in als je een internettelefoonnummer gebruikt die niet van je internetprovider komt. De FRITZ!Box gebruikt voor dit telefoonnummer dan dezelfde verbinding die je gebruikt om te surfen:

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephone Numbers".
  3. Klik op de knop "Edit" bij het desbetreffende telefoonnummer.
  4. Schakel de optie "Always register via an Internet connection" in.
  5. Klik om de instellingen op te slaan op "OK".