FRITZ!Box 6840 LTE Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 6840 LTE Service

Portforwarding in FRITZ!Box configureren

De firewall van de FRITZ!Box beschermt alle apparaten binnen het FRITZ!Box-thuisnetwerk standaard tegen inkomende verbindingen en ongewenste gegevens vanuit internet.

Door het configureren van portforwarding kun je online games, file sharing programma's en andere internettoepassingen gebruiken die inkomende verbindingen vanaf het internet accepteren of die andere internetgebruikers toegang verlenen tot bepaalde web- alsook externe onderhoudsservers en andere serverdiensten in je FRITZ!Box-thuisnetwerk.

De FRITZ!Box biedt verschillende opties voor het inschakelen van portforwarding voor poorten die afzonderlijk of samen kunnen worden gebruikt. De meest geschikte manier van portforwarding is afhankelijk van de eisen die de betreffende toepassing of serverdienst stelt en van je persoonlijke voorkeuren.

Automatische portforwarding configureren

• Configureer de FRITZ!Box voor automatische portforwarding als
    • je wilt dat de toepassing alle benodigde poorten zelfstandig in de FRITZ!Box configureert.
    • portforwarding niet is vereist voor een serverdienst.
    • De toepassing de standaards UPnP (Universal Plug and Play) of PCP (Port Control Protocol) ondersteunt.

Opmerking:UPnP wordt bijvoorbeeld door spelcomputers zoals de Playstation, Wii of Xbox ondersteund. De fabrikant kan je informatie geven over de betreffende toepassing.

• de toepassing vereist dat je portforwarding op veel poorten toepast, of bij ieder gebruik andere poorten gebruikt.

MyFRITZ! Access configureren

• configureer MyFRITZ!-toegang in de FRITZ!Box als
    • je vanaf internet toegang wilt hebben tot een browser-gebaseerde toepassing in het thuisnetwerk, bijvoorbeeld tot een webserver of de grafische interface van een NAS-systeem.
    • de toepassing via een directe link in het device-overview op myfritz.net toegankelijk moet zijn.

Statische portforwarding configureren

• Configureer Statische portforwarding in de FRITZ!Box als:
    • vanaf het internet toegang is vereist tot een dienstserver binnen het thuisnetwerk van de FRITZ!Box, bijvoorbeeld een externe onderhouds- of VPN-server.
    • de toepassing UPnP en PCP niet ondersteunt.