FRITZ!Box 6840 LTE Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 6840 LTE Service

Netwerkapparaat starten via internet (Wake on LAN)

Met "Wake on LAN" kun je computers, NAS-systemen en andere netwerkapparatuur in het FRITZ!Box-thuisnetwerk starten via internet. Op deze manier kun je bijvoorbeeld via een onderhoudsprogramma op afstand altijd toegang krijgen tot één van je computers zonder dat deze continu aan moet staan.

Voorwaarden / Beperkingen

• Het apparaat moet met een LAN-poort van de FRITZ!Box verbonden zijn.
  • Het apparaat moet de ACPI-standaard (Advanced Configuration and Power Management Interface) ondersteunen. De fabrikant kan je informeren over de ACPI-ondersteuning, bijvoorbeeld via het handboek.
  • Het apparaat moet zijn geconfigureerd voor slaapstand "S3", "S4" of "S5".

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

2 Computer via de FRITZ!Box-gebruikersinterface starten

Start de computer handmatig via de FRITZ!Box-gebruikersinterface:

1. Open de gebruikersinterface van de FRITZ!Box.
  2. Klik in de gebruikersinterface op "Home Network" en vervolgens op "Home Network Overview".
  3. Klik op het tabblad "Network Connections".
  4. Klik naast de computer die je wilt starten op de knop (bewerken).
  5. Klik op de knop "Start Computer".

Nu wordt de computer vanuit de slaapstand gestart. Kort daarna, meestal al na een paar seconden, heb je toegang tot de gedeelde bestanden en serverdiensten van de computer.