FRITZ!Box 6840 LTE Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 6840 LTE Service

Wii-console gebruiken in het FRITZ!Box-thuisnetwerk

Je kunt een Wii-console gemakkelijk verbinden met een LAN-poort of het draadloze netwerk (WiFi) van je FRITZ!Box. De Wii heeft dan toegang tot onlineservices van Nintendo via de internetverbinding van de FRITZ!Box.

Belangrijk: Sommige instellingen die hier worden beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface. De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS.

1 Voorbereidingen

DHCP-server van de FRITZ!Box inschakelen

In de fabrieksinstellingen is de FRITZ!Box geconfigureerd als DHCP-Server. Als je de DHCP-server van de FRITZ!Box hebt uitgeschakeld, configureer je de volgende instellingen:

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Home Network Overview".
  3. Klik op het tabblad "Network Settings".
  4. Klik op de knop "IPv4 Addresses".
  5. Schakel de DHCP-server in en definieer het bereik waarbinnen de FRITZ!Box IP-adressen moet toewijzen.

Opmerking:In de fabrieksinstellingen gebruikt de FRITZ!Box het IP-adres 192.168.178.1 (subnetmasker 255.255.255.0) en wijst IP-adressen toe tussen xxx.20 en xxx.200.

6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

Instellingen aanpassen van draadloze kanalen

Wii ondersteunt alleen draadloze verbindingen in de frequentieband 2,4 GHz. Als je de frequentieband 5 GHz hebt ingeschakeld in de FRITZ!Box, selecteer je een draadloze standaard in de FRITZ!Box die gebruikmaakt van de frequentieband 2,4 GHz:

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Radio Channel".
  3. Schakel de optie "Adjust radio channel settings" in.
  4. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Wireless standard" de standaard "802.11n+g+b".
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.
  6. Maak opnieuw een draadloze verbinding met de FRITZ!Box.

2 Wii-console verbinden met de FRITZ!Box

Verbind de Wii met het draadloze netwerk van de FRITZ!Box of maak de verbinding met de FRITZ!Box via een netwerkkabel:

Opmerking:Als je de Wii wilt verbinden met een netwerkkabel, is een Wii-LAN-adapter vereist. Deze adapter moet apart worden aangekocht.

Wii-console verbinden met een draadloos netwerk

1. Klik op de knop "Wii" linksonder in het menu Wii.
  2. Klik op "Wii Settings".
  3. Klik op de blauwe pijl rechts om de pagina "System Settings" te openen.
  4. Klik op "Internet" en vervolgens op "Connection Settings".
  5. Selecteer een lege verbindingssleuf met label "None".
  6. Klik op "Wireless Connection" en vervolgens op "Search for an Access Point" en op "OK"
    • Je ziet een lijst met beschikbare toegangspunten.
  7. Selecteer de naam van het draadloze netwerk van de FRITZ!Box (SSID).

Opmerking:Informatie over het bepalen van de draadloze instellingen van de FRITZ!Box vind je in deze handleiding.

8. Voer de netwerksleutel van de FRITZ!Box in en bevestig.
  9. Klik op "OK" om de verbindingsinstellingen op te slaan.

Wii-console verbinden via een netwerkkabel

1. Verbind de Wii-LAN-adapter van de Wii met een netwerkkabel en sluit de netwerkkabel vervolgens aan op een LAN-poort op de FRITZ!Box.
  2. Klik op de knop "Wii" linksonder in het menu Wii.
  3. Klik op "Wii Settings".
  4. Klik op de blauwe pijl rechts om naar de volgende pagina voor "Wii System Settings" te gaan.
  5. Klik op "Internet" en vervolgens op "Connection Settings".
  6. Selecteer een lege verbindingssleuf met label "None".
  7. Klik op "Wired Connection".
  8. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

De Wii-console is verbonden met internet via de FRITZ!Box. Je kunt onlinegames spelen of andere functies van de onlineservices van Nintendo gebruiken.

Opmerking:Meer informatie over de configuratie van de Wii vind je in de bijbehorende handleiding. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met Nintendo.