FRITZ!Box 6840 LTE Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 6840 LTE Service

Televisie gebruiken in het FRITZ!Box-thuisnetwerk

Als je televisie is voorzien van een LAN-poort en/of een draadloze module, kun je de tv gewoon verbinden met een LAN-poort of het draadloze netwerk (WiFi) van je FRITZ!Box. Je kunt de televisie dan gebruiken voor toegang tot internet en als afspeelapparaat voor video's, muziek en afbeeldingsbestanden in het FRITZ!Box-thuisnetwerk.

Belangrijk: Sommige instellingen die hier zijn beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface. De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS.

1 FRITZ!Box configureren

In de fabrieksinstellingen is de FRITZ!Box geconfigureerd als DHCP-Server. Als je de DHCP-server van de FRITZ!Box hebt uitgeschakeld, configureer je de volgende instellingen:

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Home Network Overview".
  3. Klik op het tabblad "Network Settings".
  4. Klik op de knop "IPv4-Addresses".
  5. Schakel de DHCP-server in en definieer het bereik waarbinnen de FRITZ!Box IP-adressen moet toewijzen.

Opmerking:In de fabrieksinstellingen gebruikt de FRITZ!Box het IP-adres 192.168.178.1 (subnetmasker 255.255.255.0) en wijst IP-adressen toe tussen xxx.20 en xxx.200.

6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

2 Televisie configureren

De televisie heeft speciale IP-instellingen nodig om te communiceren met de FRITZ!Box en andere netwerkapparaten in het thuisnetwerk:

• Stel de configuratie van de televisie in op automatisch IP-instellingen ophalen (DHCP-client).

Opmerking:Informatie over de configuratie van de televisie vind je in de bijbehorende handleiding. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de fabrikant.

3 Televisie verbinden met de FRITZ!Box

De televisie is verbonden met internet via de FRITZ!Box. De Xbox kan bestanden van mediaservers, zoals Windows Media Player, afspelen in het FRITZ!Box-thuisnetwerk.

Opmerking:Meer informatie over de configuratie van de televisie vind je in de bijbehorende handleiding. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de fabrikant.