FRITZ!Box 6840 LTE Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 6840 LTE Service

FRITZ!Box configureren voor internettoegang via LTE-netwerk

De FRITZ!Box maakt automatisch verbinding met internet wanneer je je simkaart in de FRITZ!Box plaatst en de pincode invoert in de FRITZ!Box-gebruikersinterface. Alle verbonden apparaten (zoals computers, telefoons) kunnen dan tegelijkertijd en met dezelfde status gebruikmaken van de internetverbinding.

Opmerking:De configuratieprocedure en de opmerkingen over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS voor je FRITZ!Box.

1 LTE-antennes bevestigen

• Schroef de twee LTE-antennes die zijn meegeleverd, vast op de aansluitingen met het label "LTE" op de FRITZ!Box.

Fig.: LTE-antennes bevestigen

Belangrijk:Als je de FRITZ!Box gebruikt in een gebied aan de rand van de LTE-radiodekking, zijn de twee meegeleverde LTE-antennes mogelijk niet voldoende voor goed radioverkeer. In dit geval kun je een LTE-buitenantenne aansluiten.

2 Simkaart plaatsen

1. Trek de kaarthouder volledig uit de sleuf voor de simkaart (zie fig.).
  2. Plaats de door je LTE-provider geleverde simkaart met de afgeschuinde kant rechtsonder en de contactpunten naar beneden.
  3. Plaats de kaarthouder met de simkaart weer terug in de sleuf voor de simkaart.

Fig.: Simkaart plaatsen

3 FRITZ!Box aansluiten op stopcontact

• Sluit de FRITZ!Box aan op een elektrisch stopcontact. Controleer of er stroom staat op het stopcontact en dat andere elektrische apparaten werken wanneer je ze aansluit op het stopcontact.

4 Internetverbinding configureren

1. Open de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Start de wizard om de internetverbinding in te stellen:
    • Als de FRITZ!Box is geconfigureerd met de fabrieksinstellingen:
      • Wijs een wachtwoord toe voor toegang tot de gebruikersinterface en klik achtereenvolgens op "Register" en "Next".

Fig.: Wachtwoord toewijzen voor de gebruikersinterface

• Als je de instellingen in de gebruikersinterface al hebt gewijzigd:
      • Klik op "Wizards" (links onder het hoofdmenu) en vervolgens op "Set Up Internet Connection" of "Configure Internet Connection".

Fig.: FRITZ!Box-wizard starten

3. Voer de pincode (Personal Identification Number) in voor je simkaart.

Belangrijk:De pincode bevat alleen cijfers en geen letters of speciale tekens. Als je drie keer de verkeerde pincode invoert, moet je de SuperPIN/PUK-code gebruiken. Je LTE-provider kan je informatie geven over je pincode en SuperPIN/PUK-code.

4. Controleer of je internetprovider wordt weergegeven in de vervolgkeuzelijst.
    • Als je internetprovider wordt weergegeven in de vervolgkeuzelijst:
      • Selecteer je internetprovider en klik op "Next".
    • Als je internetprovider niet wordt weergegeven in de vervolgkeuzelijst:
      • Selecteer "Other Internet service provider" en klik op "Next".
  5. Volg de instructies van de wizard en klik op "Next".