FRITZ!Box 6840 LTE Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 6840 LTE Service

Internettoegang via FRITZ!Box niet mogelijk.

Hoewel de FRITZ!Box is geconfigureerd voor internettoegang via LTE, kunnen computers, smartphones of andere apparaten die zijn verbonden met de FRITZ!Box geen verbinding maken met internet.

In de Event Log van de FRITZ!Box of het "Netwerkcentrum" van de betreffende computers wordt mogelijk één van de volgende foutmeldingen weergegeven:

• "No LTE network was found within range."
  • "Could not establish LTE connection. Reason: ESM_FAILURE. Please check the APN settings."
  • "Toegang tot: alleen lokaal"
  • "Toegangstype: Geen internettoegang"

Belangrijk:Sommige instellingen die hier zijn beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface. De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS.

Voer de hier beschreven maatregelen na elkaar uit. Controleer na elke maatregel of het probleem is opgelost.

1 Event Log van de FRITZ!Box controleren

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "System" op "Event Log".
  3. Selecteer in de vervolgkeuzelijst de optie "Internet connection".
  4. Controleer of er foutmeldingen worden weergegeven.
  5. Als een van de volgende foutmeldingen wordt weergegeven, voer je de maatregelen uit van de betreffende handleiding:
  6. Als de melding "Could not establish LTE connection. Reason: ESM_FAILURE. Please check the APN settings." wordt weergegeven:
    1. Klik in het menu "Internet" op "Account Information".
    2. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Internet service provider" je LTE-provider. Als je LTE-provider meerdere keren wordt weergegeven, selecteer je de optie die overeenkomt met jouw tarief. Als je provider niet wordt weergegeven in de vervolgkeuzelijst:
      1. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Other Internet service provider".
      2. Schakel de optie "Specify access point name (APN)" in en voer bij "Access point" de naam in van het toegangspunt voor je LTE-provider. Informatie over het APN-toegangspunt verkrijg je bij je LTE-provider.
    3. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 DHCP-server van de FRITZ!Box inschakelen

In de fabrieksinstellingen is de FRITZ!Box geconfigureerd als DHCP-Server. Als je de DHCP-server van de FRITZ!Box hebt uitgeschakeld, configureer je de volgende instellingen:

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Home Network Overview".
  3. Klik op het tabblad "Network Settings".
  4. Klik op de knop "IPv4-Addresses".
  5. Schakel de DHCP-server in en definieer het bereik waarbinnen de FRITZ!Box IP-adressen moet toewijzen.

Opmerking:In de fabrieksinstellingen gebruikt de FRITZ!Box het IP-adres 192.168.178.1 (subnetmasker 255.255.255.0) en wijst IP-adressen toe tussen xxx.20 en xxx.200.

6. Klik om de instellingen op te slaan op "OK".

3 Netwerkapparaat als DHCP-client configureren

Als je zeker wilt zijn dat het netwerkapparaat altijd de juiste IP-instellingen gebruikt, moet je het configureren als DHCP-client (dit is de standaardinstelling van de meeste netwerkapparaten en besturingssystemen):

4 Internet Explorer configureren

De volgende maatregel is alleen noodzakelijk als je Microsoft Internet Explorer gebruikt en de foutmelding "Webpagina offline niet beschikbaar" wordt weergegeven:

1. Open Internet Explorer.
  2. Open het menu "Extra".
  3. Als een menupunt "Work offline" wordt weergegeven en voor dit punt een vinkje is geplaatst, klik je op dit punt om het vinkje te verwijderen.
  4. Klik op het menupunt "Internetopties" en vervolgens op "Verbindingen".
  5. Schakel de optie "Geen verbinding selecteren" in.
  6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

5 Firewall van de computer configureren

Een firewall kan de communicatie tussen de computer en de FRITZ!Box verstoren:

• Stel de firewall van de computer zo in dat deze verbindingen van de computer naar de FRITZ!Box toelaat. Informatie over de configuratie verkrijg je van de fabrikant van de firewall, bijvoorbeeld via het handboek.

6 Actuele software voor netwerkadapter installeren

• Installeer de actuele driver voor de draadloze netwerkadapter van de computer of de actuele software voor het betreffende apparaat.

Opmerking:Via de Windows-update worden de actuele apparaatdrivers vaak niet aangeboden. Gebruik daarom de drivers van de website van de fabrikant (bijvoorbeeld Intel, Broadcom, Realtek).