FRITZ!Box 6840 LTE Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 6840 LTE Service

Apple iPhone, iPad of iPod One in het FRITZ!Box-thuisnetwerk gebruiken

Je kunt een Apple iPhone, iPad of iPod touch gemakkelijk verbinden met het draadloze netwerk (WiFi) van de FRITZ!Box. Het iOS-apparaat heeft dan toegang tot internet, kan bellen via de FRITZ!Box en kan worden gebruikt voor het afspelen van foto's, video's en muziek van de FRITZ!Box-mediaserver.

Opmerking:Als voorbeeld gebruiken we hier een iPhone 5 met iOS 9 om uit te leggen hoe je de verbinding met de FRITZ!Box configureert in een Apple iPhone, iPad of iPod touch.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Voorbereidingen

Naam van het draadloze netwerk (SSID) wijzigen

De volgende maatregel is alleen noodzakelijk als de naam van het draadloze netwerk (SSID) van je FRITZ!Box speciale tekens, trema's, umlauten of ß bevat:

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Radio Network".
  3. Voer in het invoerveld "Name of the wireless radio network (SSID)" een unieke naam in, zonder speciale tekens. Omdat niet elk draadloos netwerkapparaat speciale tekens ondersteunt, raden wij aan om alleen letters en cijfers (alfanumerieke tekens, dus niet ä, ë, ö, ü, é, í,ß, enz.) te gebruiken.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

DHCP-server van de FRITZ!Box inschakelen

In de fabrieksinstellingen wijst de FRITZ!Box per DHCP automatisch de juiste IP-instellingen toe aan alle apparaten. Als je de DHCP-server van de FRITZ!Box hebt uitgeschakeld, schakel deze dan weer in:

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Home Network Overview".
  3. Klik op het tabblad "Network Settings".
  4. Klik op de knop "IPv4-Addresses". Als de knop niet wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in.
  5. Schakel de DHCP-server in en definieer het bereik waarbinnen de FRITZ!Box IP-adressen moet toewijzen.

Opmerking:In de fabrieksinstellingen gebruikt de FRITZ!Box het IP-adres 192.168.178.1 (subnetmasker 255.255.255.0) en wijst IP-adressen toe van xxx.20 tot xxx.200.

6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

2 iOS-apparaat met FRITZ!Box verbinden

1. Tik in het startscherm op het pictogram "Instellingen".
  2. Tik in het menu "Instellingen" op "Wi-Fi".
  3. Als Wi-Fi is uitgeschakeld, tik je op het "aan-/ uit"-pictogram.
  4. Tik onder "Kies een netwerk..." op de naam van het draadloze netwerk (SSID) van de FRITZ!Box (zie afb.).

Opmerking:Als je de naam van het draadloze netwerk (SSID) en de netwerksleutel van je FRITZ!Box niet kent, bepaal dan de draadloze netwerkinstellingen van je FRITZ!Box.

Afb.: Draadloos netwerk FRITZ!Box selecteren

5. Voer in het invoerveld "Wachtwoord" de draadloze netwerksleutel van de FRITZ!Box in en tik op "Verbind".

Het iOS-apparaat is nu verbonden met internet via de FRITZ!Box en kan met de juiste apps bijvoorbeeld multimediabestanden van mediaservers in het thuisnetwerk afspelen.

3 iOS-apparaat met FRITZ!Box gebruiken

Via de FRITZ!Box telefoneren

De volgende maatregelen zijn alleen noodzakelijk als je met je iOS-apparaat thuis wilt bellen via de FRITZ!Box:

Toegang tot de FRITZ!Box vanaf internet

De volgende maatregel is alleen noodzakelijk als je onderweg vanaf internet op een veilige manier je FRITZ!Box of een op de FRITZ!Box aangesloten USB-opslagmedium wilt benaderen, of je smarthome-apparaten wilt beheren:

FRITZ!NAS benaderen in het thuisnetwerk

De volgende maatregelen zijn alleen noodzakelijk als je je iOS-apparaat wilt gebruiken om een USB-opslagmedium te benaderen dat is aangesloten op de FRITZ!Box:

• Als je gemakkelijk toegang wilt hebben tot de inhoud op FRITZ!NAS, configureer dan onze MyFRITZ!App.
    • Als je zonder extra app toegang wilt hebben tot de inhoud op FRITZ!NAS, open dan in een webbrowser http://fritz.nas.
    • Als je al een app gebruikt die het Server Message Block- (SMB) of FTP-protocol ondersteunt, kun je hiermee ook via \\fritz.box of ftp://fritz.box toegang krijgen tot de inhoud van FRITZ!NAS.

Multimediabestanden afspelen van FRITZ!Box-mediaserver

De volgende maatregelen zijn alleen noodzakelijk als je met je iOS-apparaat multimediabestanden zoals foto's, video's of muziek wilt afspelen van een USB-opslagmedium dat is aangesloten op de FRITZ!Box.

1. Configureer de FRITZ!Box als mediaserver.
  2. Configureer op het iOS-apparaat een app die bestanden van mediaservers kan afspelen volgens de UPnP-AV-standaard (Universal Plug and Play Audio/Video). Geschikte apps, zoals bijvoorbeeld VLC for Mobile of GoodPlayer, verkrijg je in de App Store.

Printer gebruiken die is verbonden met de FRITZ!Box

Alleen printers met de AirPrint-technologie van Apple kunnen worden gebruikt met een iOS-apparaat. Printers zonder ondersteuning voor AirPrint kunnen daarentegen alleen door iOS-apparaten worden gebruikt via een computer waarop extra software is geïnstalleerd, zoals bijvoorbeeld handyPrint, O'Print of Printopia. Hierbij werkt de software als een AirPrint-server een stuurt de printopdracht van het iOS-apparaat door naar de printer.

VPN-verbinding met FRITZ!Box configureren

De volgende maatregel is alleen noodzakelijk als je VPN (Virtual Private Network) wilt gebruiken om een veilige versleutelde netwerkverbinding met je FRITZ!Box en netwerkapparaten of diensten in het thuisnetwerk tot stand wilt brengen via de internetverbinding van je iOS-apparaat:

Opmerking:Als er een VPN-verbinding actief is, worden alle internetquery's gerouteerd via de FRITZ!Box. Daardoor heb je met je iOS-apparaat afluister- en fraudebestendige toegang tot alle internetservices, bijvoorbeeld e-mail en online banking, zelfs wanneer je bent verbonden met publieke draadloze hotspots.