FRITZ!Box 6840 LTE Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 6840 LTE Service

Kan geen afzonderlijke mediabestanden afspelen

Afspeelapparaten of software (bijvoorbeeld een televisie, gameconsole, Blu-ray-speler) kunnen geen afzonderlijke mediabestanden (muziek-, video- of afbeeldingsbestanden) van de FRITZ!Box Media Server afspelen.

1 Bestandsextensie van MKV-videobestanden wijzigen voor Samsung-apparaat

Samsung-apparaten kunnen geen videobestanden in de Matroska-containerindeling ("MKV") afspelen vanaf sommige UPnP AV-servers, zoals de FRITZ!Box Media Server. Dit is geen fout van de FRITZ!Box, maar is te wijten aan technische redenen, specifiek voor het Samsung-apparaat. Je moet dus het MKV-videobestand aanpassen voor het Samsung-apparaat:

• Wijzig de bestandsextensie van de Matroska-videobestanden van ".mkv" in ".avi".

Opmerking:Informatie over het wijzigen van de bestandsextensie vind je in de bijbehorende handleiding. Je kunt ook contact opnemen met de fabrikant van het besturingssysteem.

2 Meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box installeren

3 Afspeelapparaat of software bijwerken

• Installeer de nieuwste firmware voor het afspeelapparaat of installeer de meest recente versie van de software die je gebruikt.

Opmerking:Informatie over het bijwerken vind je in de bijbehorende handleiding. Je kunt ook contact opnemen met de fabrikant van het afspeelapparaat of de software.

4 Andere mediaserver testen

Als mediaserver maakt de FRITZ!Box muziek-, video- en afbeeldingsbestanden beschikbaar in het thuisnetwerk volgens de UPnP AV-standaard. Alleen afspeelapparaten of software die zowel de UPnP AV-standaard als de bestandsindeling (bijvoorbeeld audio- of videocodec, containerindeling) ondersteunen, kunnen een mediabestand afspelen.

Niet elk afspeelapparaat of elke software kan alle mediabestanden afspelen. Je moet dus testen of het afspeelapparaat of de software de betreffende mediabestanden kan afspelen wanneer deze via een andere mediaserver (bijvoorbeeld Windows Media Player) beschikbaar worden gemaakt:

1. Stel een andere mediaserver in en verbind deze met de FRITZ!Box.

Opmerking:Je kunt bijvoorbeeld Windows Media Player configureren als mediaserver. Instructies over de procedure in Windows 7 vind je op de startpagina van Microsoft onder Je media naar apparaten en computer streamen met behulp van Windows Media Player.

2. Laat de betreffende mediabestanden indexeren door de mediaserver en maak ze beschikbaar.
  3. Controleer of het afspeelapparaat of de software de mediabestanden nu kan afspelen.
    • Als je de mediabestanden nog steeds niet kunt afspelen, dan worden deze niet ondersteund door het afspeelapparaat of de software.