FRITZ!Box 6890 LTE Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 6890 LTE Service

Telefoonboek van een e-mailaccount gebruiken

In de FRITZ!Box kun je meerdere telefoonboeken aanmaken en vervolgens voor elke FRITZ!Fon een afzonderlijk telefoonboek gebruiken. Je kunt nieuwe telefoonboeken opslaan in de FRITZ!Box of je kunt het telefoonboek gebruiken van een e-mailaccount bij Google, 1&1, GMX of WEB.DE (onlinetelefoonboek). Het telefoonboek in de FRITZ!Box wordt dan regelmatig gesynchroniseerd met het telefoonboek van je e-mailaccount.

Voorwaarden / Beperkingen

• Het telefoonboek kan maximaal 1000 vermeldingen bevatten. Als een telefoonboek echter meerdere honderden contacten bevat, kan de reactiesnelheid van de gebruikersinterface bij het openen en het navigeren duidelijk trager zijn.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Telefoonboek configureren

De werkwijze hangt ervan af of je in de FRITZ!Box een telefoonboek wilt instellen van 1&1, GMX en WEB.DE of van Google:

Google-contacten als telefoonboek configureren

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephone Book".
  3. Klik op de link "New telephone book".
  4. Voer een naam in voor het telefoonboek.
  5. Schakel de optie "Use the telephone book of an e-mail account" in.
  6. Selecteer in de vervolgkeuzelijst de provider "Google".
  7. Selecteer onder "Telephone Assignment" de FRITZ!Fon waarmee je het telefoonboek wilt gebruiken.

Opmerking:Je kunt de telefoonkeuze altijd wijzigen in de telefoon zelf of in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box in de instellingen van de betreffende telefoon.

8. Klik op "OK" en wacht tot het venster met de sharing code wordt geopend.
  9. Kopieer de sharing code en klik op "Start Sharing".
    • Er wordt een venster geopend om je aan te melden bij je Google-account.
  10. Voer het e-mailadres en wachtwoord in voor je Google-account en klik op "Inloggen".

Opmerking:Als je in een webbrowser al bent aangemeld bij je account, kun je hier overschakelen naar een ander Google-account.

11. Voer de sharing code in en klik op "Volgende".
    • De FRITZ!Box vraagt nu toegang tot je contacten aan.
  12. Klik op "Accepteren" of "Toegang toestaan".
  13. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "OK".
  14. Selecteer in de sectie "Show contact groups" de groepen die in het telefoonboek van de FRITZ!Box moeten worden weergegeven.
  15. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

Telefoonboek van 1&1, GMX of WEB.DE configureren

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephone Book".
  3. Klik op de link "New telephone book".
  4. Voer een naam in voor het telefoonboek.
  5. Schakel de optie "Use the telephone book of an e-mail account" in.
  6. Selecteer in de vervolgkeuzelijst je e-mailprovider.
  7. Voer in het invoerveld "E-Mail address" je volledige e-mailadres in.
  8. Voer het wachtwoord van je e-mailaccount in.
  9. Selecteer onder "Telephone Assignment" de FRITZ!Fon waarmee je het telefoonboek wilt gebruiken.

Opmerking:Je kunt de telefoonkeuze altijd wijzigen in de telefoon zelf of in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box in de instellingen van de betreffende telefoon.

10. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.
    • Als de melding "The update was successful" wordt weergegeven, zijn de gegevens van de contacten uit het telefoonboek van de e-mailaccount beschikbaar in de FRITZ!Box.
  11. Klik op "Volgende".

2 Telefoonboek synchroniseren

Automatisch synchroniseren

Het telefoonboek in de FRITZ!Box wordt regelmatig gesynchroniseerd met het telefoonboek van het e-mailaccount. Automatische synchronisatie vindt elke 24 uur plaats, rond 0:00u. Tijdens de synchronisatie gebeurt het volgende:

• Nieuwe telefoonboekvermeldingen die je hebt aangemaakt in de FRITZ!Box of op de website van je e-mailprovider, worden overgedragen naar het andere telefoonboek.
  • Wijzigingen die je hebt aangebracht aan telefoonboekvermeldingen in de FRITZ!Box of op de website van je e-mailprovider, worden overgedragen naar het andere telefoonboek.
  • Telefoonboekvermeldingen die je hebt gewist op de website van je e-mailprovider, worden ook gewist in de FRITZ!Box.
  • Alleen als je een Google-telefoonboek gebruikt: telefoonboekvermeldingen die je in de FRITZ!Box hebt gewist, worden ook gewist in het telefoonboek van je Google-account.

Opmerking:Bij andere e-mailproviders kun je telefoonboekvermeldingen alleen rechtstreeks op de website van de provider wissen.

Handmatig synchroniseren

Als je telefoonboekvermeldingen hebt toegevoegd, gewijzigd of gewist, kun je het telefoonboek ook meteen synchroniseren:

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephone Book".
  3. Ga naar het telefoonboek uw e-mailaccount.
  4. Klik op de knop "Synchroniseren".