FRITZ!Box 6890 LTE Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 6890 LTE Service

FRITZ!DECT-radiatorthermostaat in het FRITZ!Box-thuisnetwerk gebruiken

Een FRITZ!DECT-radiatorthermostaat, bijvoorbeeld FRITZ!DECT 301, kun je via een versleutelde DECT-verbinding (DECT-ULE) integreren in het FRITZ!Box-thuisnetwerk. Vervolgens kun je via de gebruikersinterface van je FRITZ!Box een individueel verwarmingsprogramma configureren.

Voorwaarden / Beperkingen

• De radiatorthermostaat is aangepast en gemonteerd op de radiator. Informatie over het monteren en aanpassen vind je in de handleiding.
  • Er kunnen maximaal twaalf radiatorthermostaten worden aangemeld bij de FRITZ!Box.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 DECT-verbinding tot stand brengen

1. Druk op de "FON/DECT"-knop op de FRITZ!Box. Houd de knop ten minste 6 seconde ingedrukt, tot de "FON/DECT"-led van de FRITZ!Box begint te knipperen. Zolang de led knippert, bevindt de FRITZ!Box zich in de aanmeldmodus.
  2. Druk binnen 2 minuten op de "MENU"-knop op de radiatorthermostaat.
  3. Selecteer op de radiatorthermostaat de menuoptie "FUNK" of "Anmeldung" en druk vervolgens op de knop "OK".
    • Op de display van FRITZ!DECT 301 wordt de melding "Anmeldung war erfolgreich" weergegeven.
  4. Wacht totdat in de display van FRITZ!DECT 300 en Comet DECT "SUCH" begint te knipperen en druk vervolgens op de knop "OK".

Zodra op de display van de radiatorthermostaat het symbool voor de draadloze verbinding permanent wordt weergegeven, is de DECT-verbinding tot stand gebracht.

2 Radiatorthermostaat configureren

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Smart Home".
  3. Indien beschikbaar, selecteer je in de vervolgkeuzelijst "viewing" de optie "All smart home devices".
  4. Klik op de knop (Bewerken) bij het betreffende apparaat.
  5. Configureer de gewenste instellingen.
  6. Schakel de optie "Push service enabled" in, zodat je een e-mail ontvangt als de batterij bijna leeg is, als de draadloze verbinding verbroken is, of als de de radiatorthermostaat niet goed werkt.

Opmerking:Informatie over de configuratie van de push service vind je in deze handleiding.

7. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

Omdat radiatorthermostaten volgens de standaard DECT ULE (Ultra Low Energy) werken, communiceren ze alleen in grotere tijdsintervallen met de FRITZ!Box om stroom te besparen en de DECT-straling te beperken. Daarom kan het tot 15 minuten duren tot de instellingen aan de radiatorthermostaat worden doorgegeven. Tijdens de vakantieschakeling en in de periode dat de verwarming is uitgeschakeld, duurt het tot 60 minuten voordat de instellingen worden doorgegeven. Door op een willekeurige knop op de radiatorthermostaat te drukken kun je forceren dat de instellingen meteen worden doorgegeven.