FRITZ!Box 6890 LTE Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 6890 LTE Service

FRITZ!Repeater via draadloos netwerk in het Mesh-netwerk integreren

Integreer je FRITZ!Repeater via het draadloze netwerk (WiFi) in het Mesh-netwerk van je FRITZ!Box om gemakkelijk en efficiënt het draadloze bereik van je thuisnetwerk uit te breiden. De FRITZ!Repeater neemt als Mesh Repeater automatisch alle draadloze instellingen over van de FRITZ!Box (Mesh Master), bijvoorbeeld de toegangsgegevens en de gasttoegang, en kan meteen worden gebruikt door alle draadloze netwerkapparaten in het thuisnetwerk.

Zodra de FRITZ!Repeater is geïntegreerd in het Mesh-netwerk, wordt de repeater weergegeven in de gebruikersinterface van de Mesh Master met het Mesh-pictogram :

Afb.: Mesh-overzicht met FRITZ!Repeater met verbindingstype draadloze brug

Voorwaarden / Beperkingen

• Op de FRITZ!Repeater is FRITZ!OS 7 of nieuwer geïnstalleerd.

Belangrijk:Handleidingen voor de configuratie van oudere FRITZ!Repeater-modellen zonder Mesh-ondersteuning vind je op nl.avm.de/service onder "FRITZ!WLAN > Meer modellen [FRITZ!Repeater-model] > Knowledge Base" met de zoekterm "repeater verbinden".

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Fabrieksinstellingen van de FRITZ!Repeater laden

Om de volgende maatregelen uit te kunnen voeren zoals beschreven, moet de FRITZ!Repeater zich in de fabrieksinstellingen bevinden:

2 FRITZ!Repeater met een druk op de knop in het Mesh-netwerk integreren

Voor integratie in het Mesh-netwerk verbind je de FRITZ!Repeater met één simpele druk op de knop met de Mesh Master:

1. Plaats de FRITZ!Repeater voor configuratie in buurt van de Mesh Master.
  2. Wacht gedurende ongeveer 1 minuut tot de "Power"-led en de "WLAN"-led van de FRITZ!Repeater blijven branden of tot de "Connect"-led van de FRITZ!Repeater langzamer knippert.
  3. Druk kort (gedurende ongeveer 1 seconde) op de "WPS"-knop of de "Connect"-knop van de FRITZ!Repeater en laat de knop weer los. Nadat je de knop hebt losgelaten, begint de "WLAN"-led te knipperen of de "Connect"-led begint snel te knipperen.
  4. Binnen 2 minuten: Druk op de "Connect/WPS"-knop van de Mesh Master en houd de knop gedurende ongeveer 1 seconde ingedrukt tot de "WLAN"-led begint te knipperen.
  5. Ca. 5 seconden nadat één of meer signaalsterkte-leds van de FRITZ!Repeater blijven branden of nadat de led voor de verbindingskwaliteit groen is geworden, is de integratie in het Mesh-netwerk voltooid.

3 FRITZ!Repeater optimaal plaatsen

Voor een optimale uitbreiding van het bereik moet de FRITZ!Repeater een snelle en stabiele draadloze verbinding met de FRITZ!Box hebben:

1. Plaats de FRITZ!Repeater zo dat afhankelijk van het model FRITZ!Repeater ten minste drie van de vijf signaalsterkte-leds branden of dat de led voor de verbindingskwaliteit groen is en niet oranje.

Opmerking:Je kunt de FRITZ!Repeater optimaal plaatsen met FRITZ!App WLAN.