FRITZ!Box 6890 LTE Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 6890 LTE Service

"Power"-led knippert

De "Power"-led van de FRITZ!Box knippert? ✔ Hier kom je te weten wat dit betekent en hoe je het probleem oplost.

Je FRITZ!Box brengt een verbinding met het mobiele netwerk tot stand zodra je je simkaart hebt geplaatst en je de pincode hebt ingevoerd in de FRITZ!Box gebruikersinterface. Dit kan tot 2 minuten duren. Gedurende deze tijd knippert de "Power"-led van de FRITZ!Box en blijft branden zodra de verbinding tot stand is gebracht.

Met deze handleiding kun je het volgende probleem oplossen:

• De "Power"-led van de FRITZ!Box knippert continu en je krijgt geen toegang tot internet.

Daarbij wordt in de Event Log van de FRITZ!Box mogelijk een of meer van de volgende foutmeldingen weergegeven:

• "No LTE network was found within range."
  • "Could not establish LTE connection.
    Reason: EPS_SERVICES_NOT_ALLOWED_IN_THIS_PLMN"

Belangrijk:Als de FRITZ!Box geen DSL-verbinding tot stand brengt, ga je te werk zoals beschreven in deze handleiding.

Voer de hier beschreven maatregelen na elkaar uit. Controleer na elke maatregel of het probleem is opgelost.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Probleem trad op na FRITZ!OS-update

Als het probleem meteen optrad na een update van FRITZ!OS, voer dan de maatregelen uit in de volgende handleiding:

2 Event Log van de FRITZ!Box controleren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "System".
  2. Klik in het menu "System" op "Event Log".
  3. Selecteer in de vervolgkeuzelijst de optie "Internet connection".
  4. Als de FRITZ!Box weergeeft dat de LTE-verbinding af en toe tot stand wordt gebracht en telkens weer afbreekt, voer je de maatregelen uit in de handleiding FRITZ!Box meldt regelmatige onderbrekingen van de LTE-verbinding.

3 Controleren of de DSL-aansluiting wordt ondersteund.

4 Simkaart controleren

Een verkeerd geplaatste, beschadigde of verkeerde simkaart blijft vaak onopgemerkt. Controleer daarom de simkaart in de FRITZ!Box:

1. Schroef de LTE-antenne af, deze bevindt zich onder de simkaartsleuf.
  2. Druk kort op de simkaart om deze uit de simkaartsleuf te verwijderen.
  3. Controleer of dit de simkaart in het formaat mini-SIM (25 x 15 x 0,76 mm) is die je hebt ontvangen van je mobielenetwerkprovider en of de contactpunten erop onbeschadigd zijn.

Belangrijk:Micro- of nanosimkaarten die al uit de combi-simkaart zijn gedrukt en in een simkaarthouder zijn geplaatst, mogen niet worden gebruikt, omdat deze klem kunnen gaan zitten en de simkaartsleuf kunnen beschadigen.

• Als het niet de minisimkaart is die je hebt ontvangen van je mobielenetwerkprovider of de contactpunten op de simkaart zijn beschadigd, neem dan contact op met je mobielenetwerkprovider.
    • Als het de minisimkaart is die je hebt ontvangen van je mobielenetwerkprovider en de contactpunten erop zijn onbeschadigd:
    1. Plaats de simkaart in de simkaartsleuf met de schuine hoek naar links en de contactpunten naar beneden (zie afb.).
    2. Schuif de simkaart in de simkaartsleuf totdat de kaart vastklikt. De simkaart steekt enkele milimeters uit de simkaartsleuf.

Afb.: Simkaart plaatsen

5 FRITZ!Box configureren

Roaming inschakelen

De volgende stap is alleen noodzakelijk als je de FRITZ!Box niet in Duitsland gebruikt en je mobielenetwerkprovider op jouw locatie het netwerk van een andere provider gebruikt:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Internet".
  2. Klik in het menu "Internet" op "Account Information".
  3. Klik op het tabblad "Internet Connection" en vervolgens op het tabblad "Mobile Communications".
  4. Schakel de optie "Permit roaming" in.

LET OP!Het inschakelen van roaming kan leiden tot extra kosten. Informatie over roaming en de mogelijke kosten krijg je van je LTE-provider.

5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Type mobiele communicatie selecteren

Afhankelijk van je mobielenetwerkprovider en je serviceovereenkomst kan het op verschillende locaties met meerdere radiocellen noodzakelijk zijn om het gewenste type mobiele communicatie handmatig in de FRITZ!Box te configureren:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Internet".
  2. Klik in het menu "Internet" op "Account Information".
  3. Klik op het tabblad "Internet Connection" en vervolgens op het tabblad "Mobile Communications".
  4. Schakel in de sectie "Type of mobile communication" de optie "Manually" in en schakel de optie "UMTS" uit.
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.
  6. Als de mobielenetwerkverbinding nu niet meer tot stand wordt gebracht, schakel je de optie "UMTS" weer in en klik je op "Apply".

6 Andere modemversie gebruiken

De softwareversie voor de geïntegreerde mobielenetwerkmodem van de FRITZ!Box wordt met elke versie van FRITZ!OS steeds verder ontwikkeld om onder alle omstandigheden optimale mobielenetwerkverbindingen tot stand te brengen. In sommige gevallen kan het voorkomen dat de FRITZ!Box alleen een mobielenetwerkverbinding tot stand kan brengen met bepaalde versies. Test daarom de meest recente en de vorige modemversie:

Recente FRITZ!OS gebruiken

De modemversie maakt deel uit van de FRITZ!OS. Controleer of de FRITZ!Box het meest recente FRITZ!OS en dus ook de recente modemversie gebruikt:

Vorige modemversie gebruiken

Als het probleem zich voordoet met de meest recente modemversie (bijvoorbeeld na een FRITZ!OS-update), test dan de modemversie van het vorige FRITZ!OS:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Internet".
  2. Klik in het menu "Internet" op "LTE Information".
  3. Klik op het tabblad "Reception".
  4. Schakel de optie "Use previous software version for the integrated mobile communications modem" in.
  5. Klik op "Apply setting" om de instellingen op te slaan.

De FRITZ!Box schakelt nu de vorige modemversie in en herinitialiseert de modem. Vervolgens probeert de FRITZ!Box opnieuw een mobielenetwerkverbinding tot stand te brengen.

7 LTE-antennes controleren

Fouten bij de aansluiting van de LTE-antennes blijven vaak onopgemerkt. Controleer daarom of de LTE-antennes correct zijn aangesloten op je FRITZ!Box:

1. Controleer de pin in de connector van beide LTE-antennes. Als de pin is afgebroken of verbogen, kunnen de LTE-antenne en de FRITZ!Box geen contact maken.
  2. Controleer of beide meegeleverde LTE-antennes goed zijn vastgeschroefd op de aansluitingen met het opschrift "LTE" op de FRITZ!Box.
  3. Wissel de LTE-antennes om die zijn aangesloten op de twee LTE-antenneaansluitingen van de FRITZ!Box. Controleer of de FRITZ!Box dan een ​​LTE-verbinding tot stand kan brengen.
  4. Als je een LTE-buitenantenne gebruikt, test je of je een LTE-verbinding tot stand kunt brengen als je een andere LTE-buitenantenne gebruikt of een andere LTE-antennekabel. Als de verbinding tot stand kan worden gebracht, zijn de buitenantenne of de antennekabel ongeschikt of defect.

Opmerking:Als je de FRITZ!Box in het binnengebied van het LTE-dekkingsgebied gebruikt, test dan of het mogelijk is om de LTE-verbinding tot stand te brengen met de meegeleverde LTE-antennes.

8 FRITZ!Box optimaal plaatsen

Met de richthulp kun je de optimale locatie bepalen voor de FRITZ!Box, evenals de juiste uitrichting van de mobielenetwerkantennes:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Internet".
  2. Klik in het menu "Internet" op "LTE Information".
  3. Klik op het tabblad "Reception".
  4. Klik op de knop "Start Alignment Aid".
    • Nu wordt de huidige signaalsterkte van de antennes weergegeven via de leds van de FRITZ!Box (in vijf niveaus) en in de gebruikersinterface.
  5. Kies voor de FRITZ!Box een plaats waar de signaalsterkte zo hoog mogelijk is. Let daarbij op de volgende aanwijzingen:
    1. Plaats de FRITZ!Box niet in een hoek van de kamer.
    2. Plaats de FRITZ!Box indien mogelijk zo dicht mogelijk bij een buitenmuur. Als je weet waar de radiocel van je provider is, plaats je de FRITZ!Box tegen de buitenmuur die naar de radiocel is gericht.

Belangrijk:Als je de FRITZ!Box op een zolder of vensterbank plaatst, let dan op dat de toegestane bedrijfstemperatuur van 0° tot 40° Celsius niet wordt overschreden.

3. Plaats de FRITZ!Box indien mogelijk op een plek met zo weinig mogelijk obstakels eromheen, d.w.z. niet direct achter of onder een obstakel zoals bijvoorbeeld een kast of een verwarming.
    4. Lijn de antennes van de FRITZ!Box indien mogelijk in een hoek van 90° ten opzichte van elkaar uit. Plaats bijvoorbeeld een antenne verticaal en de andere horizontaal.

9 LTE-buitenantenne aansluiten

Als je de FRITZ!Box gebruikt in het LTE-randgebied (buitengebied), dan zijn de interne LTE-antennes in huis mogelijk niet voldoende om een LTE-verbinding tot stand te brengen. Verhoog in dit geval het zend- en ontvangstvermogen van de FRITZ!Box door een LTE-buitenantenne te gebruiken, bijvoorbeeld op het dak of balkon):

Opmerking:Of jouw locatie behoort tot het buitengebied van het LTE-dekkingsgebied van de LTE-provider, kun je navragen bij je LTE-provider.