FRITZ!Box 7272 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7272 Service

Door Media Server ondersteunde bestandsindelingen

De FRITZ!Box Media Server kan muziek, afbeeldingen, videobestanden, webradioprogramma's en podcasts in verschillende bestandsindelingen (zoals audio-, video- en containerindeling) overdragen naar afspeelapparaten of software in het thuisnetwerk. Hierdoor hebben alle computers en veel andere apparaten in het FRITZ!Box-thuisnetwerk (bijvoorbeeld tv's, smartphones met FRITZ!App Media, draadloze muzieksystemen) toegang tot een centrale mediaverzameling.

Opmerking:Niet elk afspeelapparaat of elke software kan alle mediabestanden afspelen. Informatie over welke bestandsindelingen worden ondersteund, vind je in de handleiding. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de fabrikant.
FRITZ!Fon kan muziekbestanden afspelen in de MP3- en WAV-bestandsindeling en webradioprogramma's en podcasts in de M3U-, MP3- en PLS-indeling.

De FRITZ!Box Media Server ondersteunt de volgende bestandsindelingen:

Belangrijk:Als de FRITZ!Box de codegegevens van een bepaald mediabestand (gemarkeerd met een sterretje in de tabel) niet kan lezen, dan geeft het afspeelapparaat of de software deze informatie alleen weer in de weergave "Folder" en "All tracks", "All videos" of "All images" (afhankelijk van het bestandstype).

TypeBestandsindeling
Afbeeldingen BMP*, GIF*, JPEG, PNG, TIF*
Video's 3GP*, ASF, AVI* (inclusief Divx3/4/5/6 en Xvid), DVR-MS*, Flash*, M1V*, M4V*, MJPEG*, MKV*, MP4*, MPE*, MPEG1*, MPEG2*, MPEG2-TS*, MPEG4* (inclusief H.264), MTS*, M2TS*, OGM*, Quicktime MOV*, Real Video*, VDR*, VOB*, WMV
Muziek 3GP*, AAC*, AC3*, AIF*, ASF, FLAC*, Karaoke CDG/BIN*, LPCM*, M4A*, MKA*, Monkey Audio* (APE), MPA*, MP1*, MP2*, MP3, Musepack Audio* (MPC), Ogg Vorbis*, Real Audio*, WAV*, Wavpack*, WMA
Playlists M3U, PLS, WPL
Webradiostations M3U, MP3, PLS
Podcasts M3U, MP3, PLS
Tabel: Ondersteunde bestandsindelingen * De Media Server kan codegegevens voor dit type mediabestand niet lezen.