FRITZ!Box 7272 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7272 Service

Een IPv6-subnet instellen in het FRITZ!Box-thuisnetwerk

Je kunt een router met een eigen IPv6-subnet gebruiken in het FRITZ!Box-thuisnetwerk. In dit geval hoef je geen statische routes te configureren voor het IPv6-subnet omdat de FRITZ!Box en de IPv6-router automatisch alle nodige routeringgegevens uitwisselen.

Randvoorwaarden / beperkingen

• De FRITZ!Box moet een IPv6-voorvoegsel verkrijgen dat langer is dan 64 bits (bijvoorbeeld /60 of /56) wanneer verbinding wordt gemaakt met internet.

Opmerking:Het IPv6-voorvoegsel wordt weergegeven in de FRITZ!Box-gebruikersinterface onder "Internet > Online Monitor" in de lijn "Internet, IPv6".

Belangrijk: Sommige instellingen die hier worden beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface. De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben steeds betrekking op het meest recente FRITZ!OS.

1 FRITZ!Box configureren

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Home Network Overview" in het menu "Home Network".
  3. Klik op de tab "Network Settings".
  4. Klik op "IPv6 Addresses".
  5. Ga naar de sectie "DHCPv6 Servers in the Home Network" en schakel de opties "Enable DHCPv6 server in the FRITZ!Box for the home network" en "Assign DNS server, prefix (IA_PD) and IPv6 address (IA_NA)" in.
  6. Schakel in de sectie "Additional IPv6 Routers in the Home Network" de optie "Allow IPv6 prefixes announced by other IPv6 routers in the home network" in.
  7. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

2 IPv6-router configureren

• Configureer de IPv6-router zodat deze een eigen voorvoegsel aanvraagt bij de FRITZ!Box via IPv6 prefix delegation en de routeringgegevens bij de FRITZ!Box meldt via router advertisement.

Opmerking:Informatie over de configuratie van de IPv6-router vind je in de bijbehorende handleiding. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de fabrikant.

De router is geconfigureerd voor gebruik met het eigen IPv6-subnet en ontvangt een /62-voorvoegsel van de FRITZ!Box via DHCPv6 prefix delegation.