FRITZ!Box 7272 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7272 Service

Foutmelding "Login failed [...]" wanneer alleen een wachtwoord is vereist voor toegang tot FRITZ!Box

Je krijgt geen toegang tot de FRITZ!Box wanneer je het wachtwoord invoert.
Een van de volgende foutmeldingen wordt weergegeven:

• "Login failed. The login data are incorrect or do not have authorization for this area."
  • "Login failed. Did you make a typing error, or do you not have the right to access this area?"

Oorzaak

• De gebruikersnaam en/of het wachtwoord is onjuist, of de gebruiker heeft geen toegangsrechten voor dat specifieke gebied van de FRITZ!Box.

Opmerking:De configuratieprocedure en de opmerkingen over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS voor je FRITZ!Box.

Voer de stappen uit zoals hier aangegeven. Controleer na elke poging of het probleem is verholpen.

1 Nieuw wachtwoord instellen voor FRITZ!NAS

Je hebt alleen toegang tot FRITZ!NAS als je het wachtwoord voor de overeenkomstige FRITZ!Box-gebruiker ("ftpuser" of "ftpuser-internet") invoert. Toegang is niet mogelijk als je het wachtwoord voor de FRITZ!Box-gebruikersinterface invoert.
De volgende stappen zijn dus alleen vereist als de toegang tot FRITZ!NAS wordt geweigerd:

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "FRITZ!Box Users" in het menu "System".
  3. Klik op de tab "User".
  4. Als je toegang tot FRITZ!NAS wilt vanuit het thuisnetwerk of via een VPN-verbinding, klik je op de knop (Bewerken) voor de gebruiker "ftpuser".
    • of,
    • als je toegang tot FRITZ!NAS wilt vanaf internet, klik je op de knop (Bewerken) voor de gebruiker "ftpuser-internet".
  5. Ga naar de sectie "Users" en voer in het veld "Password" een wachtwoord naar keuze in.
  6. Klik op "OK".

2 Wachtwoord vergeten

De volgende stappen zijn alleen vereist als je helemaal geen toegang meer hebt tot de FRITZ!Box-gebruikersinterface en de instellingen niet kunt wijzigen omdat je je gebruikersnaam en wachtwoord bent vergeten: