FRITZ!Box 7272 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7272 Service

Zijn VPN-verbindingen mogelijk met een FRITZ!Box die wordt gebruikt op een DS-Lite-internetverbinding?

Met behulp van de DS-Lite-procedure ("Dual Stack Lite") kun je IPv4-toepassingen, zoals de VPN-oplossing van de FRITZ!Box, ook via een nieuwe IPv6-internetverbinding blijven gebruiken.

Als de andere partij ook een publiek IPv4-adres heeft, dan kun je de FRITZ!Box ook gebruiken op een internetverbinding met de DS-Lite-procedure om een VPN-verbinding tot stand te brengen tussen twee FRITZ!Box-netwerken (LAN-LAN-verbinding) of tussen de FRITZ!Box en een bedrijfs-VPN.

FRITZ!VPN en andere VPN-software kunnen ook worden gebruikt op DS-Lite-internetverbindingen om verbinding te maken met VPN-servers die toegankelijk zijn op publieke IPv4-adressen.

Als de FRITZ!Box wordt gebruikt via een DS-Lite-internetverbinding, kunnen alleen geen inkomende VPN-verbindingen worden ontvangen via bijvoorbeeld FRITZ!VPN of een smartphone.

De FRITZ!Box ondersteunt echter wel het nieuwe Port Control Protocol (PCP), waarmee VPN-verbindingen naar de FRITZ!Box en andere inkomende IPv4-verbindingen via DS-Lite mogelijk zullen zijn. Hiervoor moet PCP wel worden ondersteund door je internetprovider. De eerste providers die DS-Lite internetverbindingen aanbieden zouden PCP in de loop van 2017 kunnen ondersteunen.

Opmerking:De FRITZ!Box ondersteunt geen VPN-verbindingen met IPv6 omdat hiermee geen IPv4-gegevens kunnen worden doorgegeven. Daarnaast kan dit type IPv6-verbinding alleen tot stand worden gebracht als beide partijen een IPv6-internetverbinding hebben en dit is bijvoorbeeld niet het geval bij de meeste mobiele communicatienetwerken en draadloze hotspots.