FRITZ!Box 7272 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7272 Service

Telefoon-fax combinatieapparaat configureren in FRITZ!Box

Aan een analoge poort of aan de poort voor ISDN-toestellen van je FRITZ!Box kun je een telefoon-fax combinatieapparaat aansluiten en hiermee faxen versturen en telefoneren.

Belangrijk:Sommige instellingen die hier zijn beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface. De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS.

1 Telefoon-fax combinatieapparaat configureren

Configureer het combinatieapparaat in de FRITZ!Box als faxapparaat:

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephony Devices".
  3. Als het faxapparaat al wordt weergegeven in de lijst met telefoontoestellen, klik je bij het faxapparaat op de knop (verwijderen).
  4. Configureer het faxapparaat opnieuw: klik op de knop "Configure New Device" en volg de instructies.

Belangrijk:Is het niet mogelijk de aansluiting te kiezen waaraan het faxapparaat is aangesloten, dan is op deze aansluiting al een ander toestel geconfigureerd. Je moet dit toestel eerst verwijderen.

5. Als het faxapparaat is aangesloten aan de poort "FON S0" van de FRITZ!Box, zie je tijdens de configuratieprocedure welke telefoonnummers je kunt toewijzen aan het faxapparaat. Als het faxapparaat is verbonden via een ISDN telefooncentrale, wijs je de telefoonnummers niet toe aan het faxapparaat, maar aan de extensie van de ISDN-telefooncentrale waarmee het faxapparaat is verbonden.

2 Faxtransmissie met T.38 uitschakelen

De volgende stappen zijn alleen noodzakelijk als je de verbinding wilt maken via internet:

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephone Numbers".
  3. Klik op het tabblad "Line Settings".
  4. Klik in de sectie "Telephony connection" op "Change Connection Settings".
  5. Schakel de optie "Fax transmission using T.38" uit.

Opmerking:De standaard T.38 (Fax over IP) maakt betrouwbare faxtransmissie via internet mogelijk. Wanneer T.38 is ingeschakeld, kun je het combinatieapparaat echter niet gebruiken om te bellen via internet. Bij de faxtransmissie via internet zonder T.38 kunnen bepaalde functionele beperkingen optreden.

6. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.
    • Als je geen faxberichten kunt versturen zonder T.38, schakel je de optie "Fax transmission using T.38" opnieuw in. Als je dan wel faxberichten kunt versturen, laat je T.38 ingeschakeld en gebruik je het combinatieapparaat alleen om te faxen, of schakel je T.38 uit en gebruik je het combinatieapparaat alleen om te bellen.