FRITZ!Box 7272 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7272 Service

FRITZ!Box-gebruikersinterface kan niet worden geopend

Wat te doen als de gebruikersinterface van je FRITZ!Box niet wordt geopend nadat je fritz.box hebt ingevoerd?

Als je de gebruikersinterface niet kunt openen op je computer, tablet of smartphone, ligt dat meestal aan verkeerde instellingen van de FRITZ!Box of het netwerkapparaat.

Voer de hier beschreven maatregelen na elkaar uit. Controleer na elke maatregel of je nu de gebruikersinterface kunt openen.

1 Windows-beveiligingsinstellingen voor Microsoft Edge aanpassen

Om in Windows 10 de gebruikersinterface te kunnen openen, moet je voor Microsoft Edge de beveiligingsinstellingen van het besturingssysteem aanpassen of een andere webbrowser gebruiken, bijvoorbeeld Chrome of Firefox:

1. Voer in het zoekveld van de Windows-taakbalk con in en selecteer "Configuratiescherm".
  2. Selecteer rechtsboven onder "Weergeven op:" de optie "Categorie" ().
  3. Klik op "Netwerk en internet" en vervolgens op "Internetopties". Klik op het tabblad "Beveiliging".
  4. Klik op "Vertrouwde websites" om deze zone te selecteren.
  5. Klik op "Websites".
  6. Schakel de optie "Serververificatie (https:) voor alle websites in deze zone vereist" uit.
  7. Voer in het invoerveld "Deze website aan de zone toevoegen" http://fritz.box in en klik op "Toevoegen".
  8. Klik op de knop "Sluiten".
  9. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

2 Tips voor de verbinding tussen apparaat en FRITZ!Box

Om de gebruikersinterface te openen, heb je geen internetverbinding nodig. Je netwerkapparaat hoeft alleen verbonden te zijn met de FRITZ!Box via het draadloze netwerk of via een netwerkkabel (geen gasttoegang).

3 Volledige adres gebruiken voor het openen

Sommige webbrowsers starten een zoekopdracht op internet als je een onbekend of onvolledig adres invoert, bijvoorbeeld Google Chrome via Google. Om dit te vermijden moet je het volledige adres http://fritz.box invoeren.

Afb.: Volledig adres van de gebruikersinterface invoeren in de adresbalk van de webbrowser.

4 Browsergegevens (cache) wissen

Wis op een computer met Windows of macOS het tijdelijk geheugen (cache) van de webbrowser:

1. Druk op het toetsenbord tegelijkertijd op "Ctrl + Shift + Del" of voor Safari op "CMD + Alt + E".
  2. Klik in het nieuwe venster op "Verwijderen" of druk op de entertoets.

5 FRITZ!Box opnieuw starten

1. Ontkoppel de FRITZ!Box gedurende 5 seconden van de stroomvoorziening.

Opmerking:De instellingen van de FRITZ!Box blijven daarbij behouden. Het opnieuw opstarten duurt ongeveer 2 minuten. Gedurende deze tijd heb je geen toegang tot de gebruikersinterface.

6 Apparaat voor het automatisch ophalen van IP-instellingen configureren

Onjuiste instellingen van het netwerkapparaat kunnen het openen van de gebruikersinterface verhinderen:

1. Configureer het apparaat voor het automatisch ophalen van de IP-instellingen per DHCP.