FRITZ!Box 7272 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7272 Service

Faxontvangst met geïntegreerde faxfunctie mislukt soms of altijd

Hoewel de geïntegreerde faxfunctie is geconfigureerd volgens onze handleiding, mislukt het verzenden van faxberichten soms of altijd. Je ontvangt helemaal geen faxberichten of deze zijn niet volledig. In het event log van de FRITZ!Box wordt mogelijk één van de volgende foutmeldingen weergegeven:

• "Not Acceptable Here (488)"
  • "Not Acceptable Here (606)"
  • "Unsupported Media Type (415)"
  • "E-mail delivery failed. [Bericht]"
  • "Error while saving the message on USB storage."
  • "An error occurred during fax reception. The document was not received or is incomplete."

Belangrijk:Sommige instellingen die hier zijn beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface. De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS.

Voer de hier beschreven stappen na elkaar uit. Controleer na elke stap of het probleem is opgelost.

1 Meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box installeren

2 Event log van de FRITZ!Box controleren

FRITZ!Box opnieuw starten

Omdat sommige foutmeldingen maar één maal worden weergegeven in het Event log, moet je de FRITZ!Box eerst opnieuw starten:

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "System" op "Backup".
  3. Klik op het tabblad "Restart".
  4. Klik op de knop "Restart".

Eventlog op foutmeldingen controleren

Controleer, zodra de faxontvangst na het opnieuw opstarten van de FRITZ!Box voor het eerst mislukt, of de mislukte poging met een foutmelding is gedocumenteerd. Voer dan de maatregel uit die bij de betreffende foutmelding hoort:

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "System" op "Event Log".
  3. Selecteer "Telephony" in de vervolgkeuzelijst.
  4. Controleer of een van de volgende foutmeldingen wordt weergegeven:
    • "An error occurred during fax reception. The document was not received or is incomplete."
      • Als deze melding wordt weergegeven, zelfs als je het volledige faxbericht hebt ontvangen, zijn er tijdens de overdracht van de fax gegevenspakketten verloren gegaan.
        • In deze gevallen kun je de foutmelding negeren. Er is geen fout.
      • Als dit bericht tegelijkertijd met het bericht "E-mail delivery failed." of "Error while saving the message on USB storage." wordt weergegeven:
        • Volg de instructies voor deze meldingen.
    • "E-mail delivery failed. [Bericht]"
      • Het faxdocument werd niet doorgestuurd naar het opgegeven e-mailadres, omdat het e-mailadres of de gegevens voor je e-mailaccount niet juist zijn ingevoerd bij de pushservice:
    • "Error while saving the message on USB storage."
      • Het faxdocument werd niet naar het opslagmedium gekopieerd, omdat er geen gegevens kunnen worden geschreven naar het medium:
        • Verbind bij wijze van test een ander USB-opslagmedium met de FRITZ!Box, bij voorkeur een USB- geheugenstick.
    • "Unsupported Media Type (415)"
      • Je provider voor internettelefonie ondersteunt een aangevraagde codec niet of staat in het algemeen geen faxoverdracht toe. Een oplossing door de FRITZ!Box is niet mogelijk.
    • "Not Acceptable Here (488 or 606)"
      • Je provider voor internettelefonie ondersteunt de standaard T.38 niet. Zonder T.38 is geen betrouwbare faxoverdracht via het internet mogelijk.
        • Schakel T 38 uit in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box. Eventueel functioneert de faxoverdracht zonder T 38.

Opmerking:Als de faxoverdracht zonder T.38 niet functioneert, kun je voor de faxontvangst een internettelefoonnummer gebruiken van een provider voor internettelefonie die T.38 wel ondersteunt. Als je FRITZ!Box is verbonden met een vaste lijn (analoog of ISDN), kun je in plaats van het internettelefoonnummer ook een vast telefoonnummer gebruiken om te faxen.

3 Controleren of T.38 voor de faxoverdracht werd gebruikt

De volgende stappen zijn alleen noodzakelijk als je faxberichten via een internettelefoonnummer ontvangt:

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephone Numbers".
  3. Klik op het tabblad "Voice Transmission".
  4. Kijk of er afgebroken faxberichten worden vermeld onder "Display table on completed telephone calls" en controleer in de kolom "Coding" of "T.38" wordt weergegeven voor deze faxberichten.
    • Als "T.38" wordt weergegeven:
      • De standaard T.38 werd voor de faxoverdracht gebruikt.
    • Als "T.38" niet wordt weergegeven:
        De standaard T 38 werd niet voor de faxoverdracht gebruikt. Je provider voor internettelefonie moet T.38 ondersteunen. Zonder T.38 is geen betrouwbare faxoverdracht via het internet mogelijk.

Opmerking:Als je provider voor internettelefonie T.38 niet ondersteunt, dan kun je voor de faxontvangst een internettelefoonnummer gebruiken van een provider voor internettelefonie die T.38 ondersteunt. Als je FRITZ!Box is verbonden met een vaste lijn (analoog of ISDN), kun je in plaats van het internettelefoonnummer ook een vast telefoonnummer gebruiken voor faxverbindingen.

Wanneer de faxontvangst via een vast telefoonnummer blijft mislukken, is er geen mogelijkheid meer dit te verhelpen met de instellingen voor faxberichten in je FRITZ!Box.

Als je wilt kun je ons de faxapparaten noemen die bij de afzender worden gebruikt (model, fabrikant en waar mogelijk een faxprotocol van de afzender van de mislukte faxoverdracht). We zullen, zover mogelijk, hiermee rekening houden bij de optimalisatie van toekomstige versies van FRITZ!OS, zodat de communicatie met deze faxapparaten verder wordt verbeterd.