FRITZ!Box 7272 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7272 Service

Achtergrondafbeeldingen en contactafbeeldingen toevoegen met FRITZ!Fon

Met de FRITZ!Box kun je je eigen afbeeldingen toevoegen aan telefoonboekvermeldingen die je vaak gebruikt. Wanneer die persoon belt, wordt de overeenkomstige afbeelding weergegeven op de display van je FRITZ!Fon. Je kunt ook je eigen achtergrondafbeelding configureren voor alle telefoons die worden weergegeven wanneer deze stand-by zijn. Je kunt de FRITZ!Box-gebruikersinterface gebruiken om de afbeeldingen te uploaden en deze over te zetten naar je telefoons.

Randvoorwaarden / beperkingen

• Je kunt achtergrondafbeeldingen en contactafbeeldingen alleen toevoegen op FRITZ!Fon-modellen met kleurendisplays.
  • Je kunt contactafbeeldingen alleen toevoegen aan telefoonboeken die rechtstreeks zijn opgeslagen in de FRITZ!Box. De afbeeldingen die worden weergegeven bij Google-contacten, zijn de afbeeldingen die je hebt toegewezen aan je Google-contacten. Deze functie kan niet worden gebruikt met andere onlinetelefoonboeken.
  • Er zijn geen DECT-repeaters van andere fabrikanten geregistreerd bij de FRITZ!Box.
  • Een USB-opslagapparaat is verbonden met de FRITZ!Box.
  • USB Remote Connection is niet ingeschakeld voor USB-opslagmedia in de FRITZ!Box-gebruikersinterface (onder "Home Network > USB Devices > USB Remote Connection").
  • De afbeeldingen die je wilt gebruiken, hebben de indeling JPEG.

Opmerking:We raden aan afbeeldingen te gebruiken met een resolutie van ten minste 240x320 pixels. Een hoogte-breedteverhouding van 1:1 is ideaal. Wanneer je een afbeelding opslaat als JPEG-bestand in beeldbewerkingssoftware, raden we aan "baseline"-codering te selecteren (dit is meestal al vooraf geselecteerd).

• Je kunt maximaal 150 contactafbeeldingen toevoegen.

Opmerking:De configuratieprocedure en de opmerkingen over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS voor je FRITZ!Box.

1 Versleuteling inschakelen

Je kunt de gemaksfuncties van je FRITZ!Fon alleen gebruiken als DECT-versleuteling is ingeschakeld:

1. Klik op "DECT" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Base Station" in het menu "DECT".
  3. Ga naar de sectie "Security" en schakel de optie "Permit only secure DECT connections (recommended)" in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.
  5. Als de optie is uitgeschakeld, moet je de FRITZ!Box opnieuw opstarten zodra je de gebruikersinterface gebruikt ("System > Backup > Restart").

2 Contactafbeeldingen toevoegen

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Telephone Book" in het menu "Telephony".
  3. Als je meer dan een telefoonboek hebt opgeslagen in de FRITZ!Box, schakel je naar het telefoonboek dat je op je telefoon gebruikt.
  4. Klik op de knop (Bewerken) voor de betreffende telefoonboekvermelding.
  5. Klik op de tab "Add Photo" en vervolgens op de knop "Add Photo".
  6. Klik op de knop "Choose File" en selecteer de gewenste afbeelding.
  7. Klik op "Apply" en "OK" om de instellingen op te slaan.

3 Achtergrondafbeelding toevoegen

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Telephony Devices" in het menu "Telephony".
  3. Klik op de knop (Bewerken) voor de betreffende telefoon.
  4. Klik op de tab "Telephony Device Features".
  5. Klik op de knop "Assign background image".
  6. Klik op de knop "Choose File" en selecteer de gewenste afbeelding.
  7. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.
  8. Tik op de knop "Menu" op de telefoon.
  9. Scrol naar "Settings" en druk op "OK".
  10. "Menu" > "Start Screens" > "Classical"
  11. Schakel de optie "Background image" in en druk op "OK".

De afbeeldingen worden weergegeven op de display van je telefoon. Het onderste deel van de afbeeldingen wordt echter lichter weergegeven dan het bovenste deel. Op die manier kun je altijd de tekstweergave lezen ongeacht de geselecteerde afbeelding.