FRITZ!Box 7272 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7272 Service

USB-opslagapparaat wordt niet gedetecteerd door FRITZ!Box

De FRITZ!Box kan een USB-opslagapparaat niet detecteren. Nadat het USB-opslagapparaat is verbonden met de FRITZ!Box, wordt het niet weergegeven in de FRITZ!Box-gebruikersinterface onder "Home network > USB Devices > Overview of Devices", of het wordt weergegeven als onbekend ("unknown") apparaat.

Opmerking:De configuratieprocedure en de opmerkingen over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS voor je FRITZ!Box.

Voer de stappen uit zoals hier aangegeven. Controleer na elke poging of het probleem is verholpen.

1 FRITZ!Box opnieuw opstarten

Start de FRITZ!Box opnieuw op terwijl het USB-opslagapparaat nog is aangesloten:

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Backup" in het menu "System".
  3. Klik op de tab "Restart".
  4. Klik op de knop "Restart".

2 Meest recente FRITZ!OS voor FRITZ!Box installeren

3 Functionaliteit van een USB-opslagapparaat testen

• Voor testen verbind je het USB-opslagapparaat met de USB-poort van je computer.
    • Als het besturingssysteem van de computer het USB-opslagapparaat niet detecteert, is het USB-opslagapparaat of de USB-kabel defect. In dit geval neem je contact op met de fabrikant.

4 USB-opslagapparaat rechtstreeks verbinden met de FRITZ!Box

Voer de volgende stap uit als het USB-opslagapparaat met de FRITZ!Box is verbonden via een USB-hub:

• Voor testen sluit je het USB-opslagapparaat rechtstreeks aan op de FRITZ!Box (d.w.z. zonder USB-hub).
    • Als het USB-opslagapparaat nu wel wordt gedetecteerd, is de USB-hub defect of biedt deze geen ondersteuning voor het USB-opslagapparaat dat je hebt verbonden.

5 Externe stroomtoevoer gebruiken

De FRITZ!Box levert USB-apparaten maximaal 500 mA in overeenstemming met de USB-specificatie. Voer de volgende stap uit als het USB-opslagapparaat meer stroom verbruikt:

Opmerking:USB-harddrives die groter zijn dan 2,5 inch, vereisen doorgaans meer dan 500 mA en worden vaak geleverd met een Y-kabel, zodat je ze kunt aansluiten op twee USB-poorten voor een voldoende stroomtoevoer. USB-poorten op computers leveren vaak meer dan 500 mA; dus doorgaans hoef je de USB-harddrives slechts aan te sluiten op één USB-poort om ze te kunnen gebruiken.

• Gebruik de voedingseenheid van het USB-opslagapparaat (indien beschikbaar) voor de aansluiting.
    • of
  • Verbind het USB-opslagapparaat met de FRITZ!Box via een USB-hub met eigen stroomtoevoer (actieve USB-hub).