FRITZ!Box 7272 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7272 Service

FRITZ!Box-instellingen opslaan en herstellen

Alle instellingen die je configureert voor je FRITZ!Box, kun je opslaan in een back-upbestand. Met dit back-upbestand kun je

• alle FRITZ!Box-instellingen later weer herstellen op dezelfde FRITZ!Box of een andere FRITZ!Box van hetzelfde model.
  • bepaalde instellingen toepassen op een andere FRITZ!Box als je overstapt op een ander FRITZ!Box-model.

Opmerking:De configuratieprocedure en de opmerkingen over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS voor je FRITZ!Box.

1 Instellingen opslaan

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Backup" in het menu "System".
  3. Klik op de tab "Save" en voer een wachtwoord in.

Belangrijk:Als je geen wachtwoord invoert, kun je de instellingen alleen herstellen op dezelfde FRITZ!Box met dezelfde of een hogere versie van de firmware.

4. Klik op de knop "Save" en sla het bestand "FRITZ.Box[...].export" op je computer op.

2 Instellingen herstellen

Of je alle of slechts sommige instellingen kunt herstellen, hangt af van de FRITZ!Box-modellen die je gebruikt en de FRITZ!OS-versies die zijn geïnstalleerd:

Alle instellingen herstellen

Je kunt alle instellingen importeren naar dezelfde FRITZ!Box of een FRITZ!Box met hetzelfde model en dezelfde editie (identieke productnaam, zoals "FRITZ!Box 7390"), mits de FRITZ!OS-versie van de FRITZ!Box waarnaar je de instellingen wilt importeren, dezelfde of een hogere versie is:

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Backup" in het menu "System".
  3. Klik op de tab "Restore" en schakel de optie "From this FRITZ!Box or another FRITZ!Box of the same model" in.
  4. Voer het wachtwoord in dat je hebt opgegeven toen je het bestand opsloeg.
  5. Klik op "Choose File" en selecteer het bestand "FRITZ.Box[...].export" met de instellingen die je wilt importeren.
  6. Klik op de knop "Restore".
    • De FRITZ!Box wordt opnieuw opgestart. Na het opnieuw opstarten moet je mogelijk alle DECT-apparaten (zoals telefoons, repeaters) opnieuw registreren.
    • Opmerking:Alle instellingen voor je draadloze DECT-telefoons blijven gehandhaafd als je de telefoon registreert via het menu van de telefoon in plaats van met de wizard voor telefoonapparaten.

Instellingen deels toepassen

Sommige instellingen kunnen worden geïmporteerd ongeacht het FRITZ!Box-model en de FRITZ!OS-versie:

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Backup" in het menu "System".
  3. Klik op de tab "Restore" en schakel de optie "From a different FRITZ!Box-model" in.
  4. Voer het wachtwoord in dat je hebt opgegeven toen je het bestand opsloeg.
  5. Klik op "Choose File" en selecteer het bestand "FRITZ.Box[...].export" met de instellingen die je wilt importeren.
    • De FRITZ!Box geeft weer welke instellingen je kunt toepassen op deze FRITZ!Box (zie fig.).

Fig.: Instellingen importeren naar FRITZ!Box

6. Selecteer in de lijst welke instellingen je wilt importeren naar je FRITZ!Box.
  7. Klik op de knop "Restore".