FRITZ!Box 7272 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7272 Service

Xbox 360 gebruiken in het FRITZ!Box-thuisnetwerk

Je kunt een Xbox 360 gemakkelijk verbinden met een LAN-poort of het draadloze netwerk (WiFi) van je FRITZ!Box. Je kunt de Xbox 360 dan gebruiken voor toegang tot internet en als afspeelapparaat voor video's, muziek en afbeeldingsbestanden in het FRITZ!Box-thuisnetwerk.

Opmerking:Als voorbeeld gebruiken we hier een Microsoft Xbox 360 S met NXE Dashboard (versie 2.0.13146.0) om te tonen hoe je een Xbox 360 verbindt met de FRITZ!Box.

Belangrijk: Sommige instellingen die hier worden beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface. De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben steeds betrekking op het meest recente FRITZ!OS.

1 Voorbereidingen

Xbox configureren als DHCP-client

1. Roep "My Xbox" op de gameconsole op en selecteer "System Settings".
  2. "Network settings"
  3. Selecteer "Automatic".

DHCP-server van FRITZ!Box inschakelen

In de fabrieksinstellingen is de FRITZ!Box geconfigureerd als DHCP-server. Als je de DHCP-server van de FRITZ!Box hebt uitgeschakeld, configureer je de volgende instellingen:

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Home Network Overview" in het menu "Home Network".
  3. Klik op de tab "Network Settings".
  4. Klik op de knop "IPv4 Addresses".
  5. Schakel de DHCP-server in en definieer het bereik waarbinnen de FRITZ!Box IP-adressen moet toewijzen.

Opmerking:In de fabrieksinstellingen wordt voor de FRITZ!Box het IP-adres 192.168.178.1 (subnetmasker 255.255.255.0) gebruikt en worden IP-adressen toegewezen tussen xxx.20 en xxx.200.

6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

FRITZ!Box instellen als mediaserver

De volgende stap is alleen vereist als je de Xbox wilt gebruiken om video's, muziek en afbeeldingsbestanden van de FRITZ!Box Media Server af te spelen:

2 Xbox verbinden met de FRITZ!Box

Verbind de Xbox met het draadloze netwerk van de FRITZ!Box of maak de verbinding met de FRITZ!Box via een netwerkkabel:

Opmerking:Een draadloze netwerkadapter is vereist om Xbox te verbinden met een FRITZ!Box. Bij sommige Xbox 360-modellen (bijvoorbeeld 360 Core Console) moet deze apart worden aangeschaft. Informatie over de functies van je Xbox vind je in de bijbehorende handleiding. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met Microsoft.

Xbox verbinden via een netwerkkabel

• Gebruik een netwerkkabel om de Xbox aan te sluiten op een LAN-poort van de FRITZ!Box.

Xbox verbinden met een draadloos netwerk

1. Roep "My Xbox" op de gameconsole op en selecteer "System Settings".
  2. "Network settings"
  3. Selecteer de naam van het draadloze netwerk van de FRITZ!Box (SSID).

Opmerking:Informatie over het bepalen van de draadloze instellingen van de FRITZ!Box vind je in deze handleiding.

4. Voer de netwerksleutel van de FRITZ!Box in en bevestig.

De Xbox is verbonden met internet via de FRITZ!Box. De Xbox kan bestanden van mediaservers, zoals Windows Media Player, afspelen in het FRITZ!Box-thuisnetwerk.

Meer informatie over de configuratie van de Xbox vind je in de bijbehorende handleiding. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met Microsoft Ondersteuning voor de Xbox.

3 Bestanden van FRITZ!Box Media Server afspelen met Xbox

De volgende stap is alleen vereist als je de Xbox wilt gebruiken om video's, muziek en afbeeldingsbestanden van de FRITZ!Box Media Server af te spelen:

1. Roep "My Xbox" op de gameconsole op.
  2. Selecteer "Video Library", "Music Library" of "Picture Library", afhankelijk van het type media dat je wilt afspelen of weergeven.
  3. Selecteer de FRITZ!Box Media Server.
    • Alle beschikbare mappen en bestanden op de FRITZ!Box Media Server die kunnen worden afgespeeld met de Xbox 360, worden weergegeven.
  4. Selecteer het bestand dat je wilt afspelen.

Nu speelt Xbox het geselecteerde bestand af op de FRITZ!Box Media Server.

4 Internettoegang tot de Xbox instellen voor de FRITZ!Box

De FRITZ!Box-firewall beveiligt alle apparaten in het thuisnetwerk standaard tegen inkomende verbindingen en ongewenste gegevens van internet. Voor bepaalde onlinegames (bijvoorbeeld Call of Duty) en persoonlijke chatfuncties moeten andere internetgebruikers echter wel toegang hebben tot je Xbox.

De volgende stappen zijn alleen vereist als je problemen ondervindt met onlinegames of chats: