FRITZ!Box 7272 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7272 Service

Anonieme oproepen automatisch omleiden naar intern antwoordapparaat

Je kunt anonieme telefoonoproepen automatisch laten doorschakelen naar een van de interne antwoordapparaten van de FRITZ!Box. Dit werkt niet met anonieme faxberichten omdat het antwoordapparaat bij elke inkomende oproep controleert of het om een telefoonoproep of een faxoproep gaat. Het antwoordapparaat stuurt faxberichten dan automatisch door naar een faxapparaat dat is geconfigureerd in de FRITZ!Box. Als je anonieme faxoproepen wilt blokkeren en een apart faxnummer voor de fax wilt gebruiken, kun je ook alle anonieme oproepen naar het faxnummer blokkeren.

Opmerking:De configuratieprocedure en de opmerkingen over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS voor je FRITZ!Box.

1 Voorbereidingen

Eerste antwoordapparaat configureren en uitschakelen

Het eerste antwoordapparaat kan niet uitsluitend worden gebruikt als doelapparaat voor omgeleide anonieme bellers, omdat dit antwoordapparaat ook altijd reageert op externe oproepen. Als je dit antwoordapparaat gebruikt, dan worden bellers die wel hun beller-id doorgeven, ook automatisch omgeleid naar het antwoordapparaat. Daarom moet je eerst het eerste antwoordapparaat configureren en het vervolgens uitschakelen als je nog geen antwoordapparaat hebt geconfigureerd in de FRITZ!Box:

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Telephony Devices" in het menu "Telephony".
  3. Klik op de knop "Configure New Device".
  4. Ga naar "Integrated in the FRITZ!Box", selecteer "Answering Machine" en klik vervolgens op "Next".
  5. Voer een naam in voor het antwoordapparaat en klik op "Next".

Opmerking:Het is niet belangrijk welke bedrijfsmodus, wachttijd voor de begroeting en duur van de opname je selecteert, omdat dit antwoordapparaat wordt gedeactiveerd.

6. Selecteer een telefoonnummer.

Opmerking:Het is niet belangrijk welk nummer je selecteert, want dit antwoordapparaat wordt gedeactiveerd.

7. Klik op "Next" en "Apply".
  8. Gebruik de aan/uit-knop om het antwoordapparaat uit te schakelen.

Antwoordapparaat configureren voor anonieme oproepen

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Telephony Devices" in het menu "Telephony".
  3. Klik op de knop "Configure New Device".
  4. Ga naar "Integrated in the FRITZ!Box", selecteer "Answering Machine" en klik vervolgens op "Next".
  5. Selecteer de bedrijfsmodus, de wachttijd voor de begroeting en de duur van de opname, voer een naam in voor het antwoordapparaat en klik op "Next".
  6. Selecteer geen nummer, klik op "Next" en vervolgens op "Apply".

Dit antwoordapparaat ontvangt alleen oproepen die zijn doorgestuurd via interne oproepomleiding.

2 Oproepomleiding configureren

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Call Handling" in het menu "Telephony".
  3. Klik op de tab "Call Diversion".
  4. Klik op de knop "New Call Diversion".
  5. Schakel de optie "All calls without a telephone number to" in en selecteer een telefoonnummer.
  6. Schakel de optie "Divert calls to internal answering machine" in voor het doelapparaat en selecteer een antwoordapparaat in de lijst.
  7. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

Alle anonieme oproepen worden automatisch omgeleid naar het interne antwoordapparaat in de FRITZ!Box.