FRITZ!Box 7272 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7272 Service

Samsung-apparaat speelt geen MKV-videobestanden af

Een Samsung-apparaat (bijvoorbeeld een televisie, Blu-ray-speler) speelt geen videobestanden in Matroska-containerindeling ("MKV") af van de FRITZ!Box Media Server. Wanneer je ze probeert af te spelen, geeft het apparaat mogelijk de foutmelding "not supported file format" of "unknown file format" weer.

Oorzaak

• Samsung-apparaten kunnen geen videobestanden met de bestandsextensie *.mkv afspelen vanaf sommige UPnP AV-servers, zoals de FRITZ!Box Media Server. Dit is geen fout van de FRITZ!Box, maar is te wijten aan technische redenen, specifiek voor het Samsung-apparaat.

1 Bestandsextensie van MKV-videobestanden wijzigen

• Wijzig de bestandsextensie van de Matroska-videobestanden van ".mkv" in ".avi".

Opmerking:Informatie over het wijzigen van de bestandsextensie vind je in de bijbehorende handleiding. Je kunt ook contact opnemen met de fabrikant van het besturingssysteem.