FRITZ!Box 7272 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7272 Service

Eigen telefoonnummer onderdrukken (anoniem bellen)

Om je eigen telefoonnummer bij uitgaande oproepen niet door te geven aan de gesprekspartner, kun je de nummerweergave uitschakelen. Je gesprekspartner kan dan je telefoonnummer niet zien op de display van zijn/haar telefoon. Deze functie heet "nummeronderdrukking" (nummerweergave uitschakelen) of "CLIR" (Calling Line Identification Restriction). Je kunt de nummerweergave van geval tot geval voor één oproep uitschakelen of permanent voor alle oproepen.

Voorwaarden

• Je telefoonprovider moet de functionaliteit "CLIR (Calling Line Identification Restriction, ook wel nummeronderdrukking genoemd) per oproep hebben ingeschakeld voor je telefoonlijn.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Nummerweergave van geval tot geval uitschakelen (alleen voor één oproep)

Je kunt nummerweergave van geval tot geval voor één oproep uitschakelen. Bij alle volgende oproepen wordt je telefoonnummer weer doorgegeven aan de andere partij.

Keypad in de telefoon configureren

Toetssequenties zijn teken- en cijferreeksen waarmee je de functies kunt in- en uitschakelen. Bij een telefoon die aan het basisstation van de FRITZ!Box is aangemeld, bijvoorbeeld FRITZ!Fon FRITZ!Fon C5, kun je de toetssequenties meteen gebruiken. Bij een telefoon dat op de poort voor ISDN-apparaten is aangesloten ("FON S0"), of bij een draadloze telefoon die nietaan het basisstation van de FRITZ!Box is aangemeld, moet je eerst de functie keypad configureren:

• Stel de telefoon zodanig in, dat hiermee toetssequenties (teken- en nummerreeksen, zoals *121#) kunnen worden verzonden en speciale tekens zoals * en # kunnen worden gekozen. Bij veel telefoons configureer je deze functie via het menu "Operation at a PBX > Dialing options > Dial * and #".

Nummerweergave bij de volgende oproep uitschakelen

• Wanneer je belt, kies je vóór het telefoonnummer *31#. Je telefoonnummer wordt dan voor deze oproep onderdrukt.

Voorbeeld:
    Om de weergave van je telefoonnummer uit te schakelen als je het nummer 0301234 belt, kies je *31#0301234.

2 Telefoonnummer altijd onderdrukken (bij alle oproepen)

Je kunt de weergave van je telefoonnummer ook permanent uitschakelen voor alle oproepen. Hiervoor moet je de nummeronderdrukking, kort "CLIR" (Calling Line Identification Restriction), inschakelen in de FRITZ!Box of de telefoon. De werkwijze is afhankelijk van het type telefoon dat je gebruikt:

Opmerking: Als je de nummerweergave permanent hebt uitgeschakeld, kun je bij één oproep toch je telefoonnummer doorgeven. Dit doe je door vóór het telefoonnummer #31# te kiezen, bijvoorbeeld #31#0301234. Je telefoonnummer wordt dan bij deze oproep doorgegeven, en weer onderdrukt bij de volgende.

Nummeronderdrukking bij analoge en draadloze telefoons inschakelen

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephony Devices".
  3. Klik bij de betreffende telefoon op de knop (Bewerken).
  4. Klik op het tabblad "Telephony Device Features".
  5. Schakel de optie "Calling line identification restriction (CLIR)" in.
  6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

Nummeronderdrukking bij IP-telefoons inschakelen

• Schakel de nummeronderdrukking rechtstreeks in de IP-telefoon in. Informatie over de configuratie verkrijg je van de fabrikant van het apparaat, raadpleeg bijvoorbeeld de handleiding.

Opmerking:In FRITZ!App Fon kun je de nummeronderdrukking inschakelen via "More > Settings > Tel. No. Suppressed".

Nummeronderdrukking bij ISDN-telefoons inschakelen

• Schakel de nummeronderdrukking rechtstreeks in de ISDN-telefoon in. Informatie over de configuratie verkrijg je van de fabrikant van het apparaat, raadpleeg bijvoorbeeld de handleiding.