FRITZ!Box 7272 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7272 Service

Foutmelding "Could not establish the connection to the device [...]"

Je kunt de software FRITZ!Box USB Remote Connection niet gebruiken om USB-apparaten te verbinden met een computer, maar de software geeft wel de FRITZ!Box en de daarmee verbonden USB-apparaten weer. De volgende foutmelding wordt weergegeven:

• "Could not establish the connection to the device. If the connection still cannot be established, check the firewall settings to make sure that the FRITZ!Box USB remote connection is registered and enabled as an exception."

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 USB Remote Connection in FRITZ!Box configureren

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "USB Devices".
  3. Klik op het tabblad "USB Remote Connection". Als het tabblad niet wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in.
  4. Schakel de de optie "USB remote connection enabled" in.
  5. Selecteer de apparaattypen waarvoor je USB Remote Connection wilt inschakelen, bijvoorbeeld "USB storage media".
  6. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 Firewall van de computer configureren

• Of: Je configureert in de firewall een uitzondering voor het programma FRITZ!Box USB remote connection.
    • Of:Je stelt de configuratie van de firewall zodanig in, dat inkomende en uitgaande TCP- en UDP-verbindingen van poort 2066 op de FRITZ!Box naar iedere poort op de computer worden toegestaan.

Opmerking:Informatie over het configureren verkrijg je van de fabrikant van de firewall, raadpleeg bijvoorbeeld de handleiding.

3 Programma FRITZ!Box USB Remote Connection de-installeren

Windows 10 / 8

1. Druk op de toetscombinatie "Windows key" + "X" en selecteer "Control Panel" in het contextmenu.
  2. Klik op "Programs" en vervolgens op "Programs and Features".
  3. Dubbelklik op "FRITZ!Box USB Remote Connection".
    • Het venster "AVM FRITZ!Box USB remote connection Maintenance" wordt geopend.
  4. Selecteer de optie "Remove the application from this computer" in het venster "AVM FRITZ!Box USB remote connection Maintenance" en klik op "OK".

Windows 7

1. Klik in Windows op "Start" en vervolgens op "Control Panel".
  2. Ga naar het menu "Control Panel", open de vervolgkeuzelijst "View by:" (in de rechterbovenhoek) en selecteer "Category".
  3. Klik op "Uninstall a program".
  4. Dubbelklik op "FRITZ!Box USB Remote Connection".
    • Het venster "AVM FRITZ!Box USB remote connection Maintenance" wordt geopend.
  5. Selecteer de optie "Remove the application from this computer" in het venster "AVM FRITZ!Box USB remote connection Maintenance" en klik op "OK".

4 Audiobrug verwijderen met Apparaatbeheer

1. Druk op de toetscombinatie "Windows key" + pauze.
    • Het venster met de basisgegevens over je computer wordt geopend.
  2. Klik op "Device Manager".
  3. Controleer of "AVM Audio Bridge" of "AVM USB remote connection" wordt weergegeven.
    • Als "AVM Audio Bridge" of "AVM USB remote connection" niet wordt weergegeven:
      • Ga verder met de volgende sectie.
    • Als "AVM Audio Bridge" of "AVM USB remote connection" wordt weergegeven:
      1. Klik met de rechtermuisknop op alle opties onder "AVM Audio Bridge" of "AVM USB remote connection" en selecteer "Uninstall".
      2. Klik op "OK" en volg de instructies.
      3. Start je computer opnieuw op.

5 Programma FRITZ!Box USB Remote Connection installeren

1. Meld je op de computer aan als de Windows-gebruiker die FRITZ!Box USB Remote Connection wil gebruiken.

Belangrijk:Als de gebruiker geen beheerdersrechten heeft, moet je tijdens de installatie of als je het programma voor het eerst opstart een geldig administratorwachtwoord invoeren.

2. Open de gebruikersinterface van de FRITZ!Box.
  3. Klik in het menu "Home Network" op "USB Devices".
  4. Klik op het tabblad "USB Remote Connection". Als het tabblad niet wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in.
  5. Schakel de optie "USB Remote Connection enabled" in.
  6. Klik op de link "USB Remote Connection software".
    • Het venster "USB Remote Connection" wordt geopend.
  7. Als in het venster "USB Remote Connection" een knop "Download" wordt weergegeven:
    1. Klik op "Download" in het venster "USB Remote Connection" en download het bestand "fritzbox-usb-fernanschluss.application".
    2. Dubbelklik op het gedownloade bestand.
  8. Klik op "Install" en volg de instructies op het scherm.
  9. Herhaal de stappen 1 - 8 voor alle andere Windows-gebruikers die FRITZ!Box USB Remote Connection willen gebruiken.