FRITZ!Box 7272 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7272 Service

Pinapparaat met FRITZ!Box gebruiken

Als je pinapparaat is voorzien van een netwerkaansluiting of een draadloze netwerkadapter, kun je dit eenvoudig verbinden met een LAN-poort of het draadloze netwerk van de FRITZ!Box en gebruiken om betaalkaarten te lezen.

Opmerking:Als je pinapparaat alleen een analoge poort heeft, kun je het pinapparaat configuren als telefoonapparaat in de FRITZ!Box.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 FRITZ!Box configureren

In de fabrieksinstellingen wijst de FRITZ!Box per DHCP automatisch de juiste IP-instellingen toe aan alle apparaten. Als je de DHCP-server van de FRITZ!Box hebt uitgeschakeld, schakel deze dan weer in:

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Home Network Overview".
  3. Klik op het tabblad "Network Settings".
  4. Klik op de knop "IPv4-Addresses". Als de knop niet wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in.
  5. Schakel de DHCP-server in en definieer het bereik waarbinnen de FRITZ!Box IP-adressen moet toewijzen.

Opmerking:In de fabrieksinstellingen gebruikt de FRITZ!Box het IP-adres 192.168.178.1 (subnetmasker 255.255.255.0) en wijst IP-adressen toe van xxx.20 tot xxx.200.

6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

2 Pinapparaat configureren

Zorg ervoor dat het pinapparaat de IP-instellingen krijgt toegewezen van de FRITZ!Box (dit is de standaardinstelling van de meeste pinapparaten):

• Configureer het pinapparaat voor het automatisch laten toewijzen van de IP-instellingen per DHCP. Informatie over de configuratie verkrijg je van de fabrikant, bijvoorbeeld via de handleiding.

3 Pinapparaat met FRITZ!Box verbinden

• Verbind het pinapparaat met een netwerkkabel of via het draadloze netwerk met de FRITZ!Box.

Het pinapparaat is nu met de FRITZ!Box verbonden en kan worden gebruikt om betaalkaarten te lezen.

Opmerking:Meer informatie over de configuratie van het pinapparaat verkrijg je van de fabrikant.