FRITZ!Box 7330 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7330 Service

Toegang tot de FRITZ!Box via internet

Je kunt je FRITZ!Box configureren voor veilige toegang via internet. Op deze manier heb je bijvoorbeeld toegang tot de oproeplijst van de FRITZ!Box, de documenten en mediabestanden in FRITZ!NAS, of kun je instellingen configureren in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.

Ter beveiliging tegen onbevoegde toegang is internettoegang tot de FRITZ!Box alleen mogelijk via een versleutelde HTTPS-verbinding (Hypertext Transfer Protocol Secure) en moet je een gebruikersnaam en wachtwoord invoeren.

Opmerking:In deze handleiding leer je hoe je toegang krijgt tot de FRITZ!Box via MyFRITZ!. Als je al een andere dynamische DNS-service gebruikt, kun je ook de dynamische DNS-domeinnaam gebruiken voor toegang tot de FRITZ!Box.

Randvoorwaarden / beperkingen

• De FRITZ!Box moet een publiek IPv4-adres of een IPv6-adres van de internetprovider verkrijgen.

Belangrijk:Bij een internettoegang met DS-Lite-verbinding ("Dual Stack Lite") is de FRITZ!Box vanaf internet alleen via IPv6 bereikbaar. Wanneer DS-Lite actief is, dan wordt de status "IPv4 over DS Lite" weergegeven op de pagina "Overview" onder "Connections" van de FRITZ!Box-gebruikersinterface.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben steeds betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Voorbereidingen

MyFRITZ! account registreren en in de FRITZ!Box configureren

Internetverbinding permanent in stand houden

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Internet" op "Account Information".
  3. Klik op "Change connection settings".
  4. Activeer de optie "Maintain permanently (recommended for flat rates)".

Belangrijk:Als de optie niet beschikbaar is, dan heeft de FRITZ!Box al een permanente verbinding met internet.

5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 MyFRITZ! gebruiken voor toegang tot de FRITZ!Box

1. Roep myfritz.net op in een webbrowser.
  2. Voer in het tekstveld het e-mailadres in dat je hebt gebruikt voor de registratie bij MyFRITZ!.
  3. Los de captcha op.
  4. Voer je MyFRITZ!-wachtwoord in en klik op "To your FRITZ!Box" (zie afb.).

Afb.: Inloggen op myfritz.net

• U wordt direct doorgeleid naar de MyFRITZ! startpagina van uw FRITZ!Box.
  5. Als de webbrowser meldt dat de verbinding niet vertrouwd of onveilig is, bevestig dan de beveiligingswaarschuwing als volgt:

Opmerking:De verbinding naar de FRITZ!Box is geen beveiligingsrisico. De webbrowser geeft deze waarschuwing alleen weer omdat het individuele beveiligingscertificaat van de FRITZ!Box niet bekend is bij andere organisaties die dergelijke certificaten valideren.

• Google Chrome: "Geavanceerd > Doorgaan naar [...].myfritz.net (onveilig)".
    • Mozilla Firefox: "Geavanceerd > Uitzondering toevoegen... > Beveiligingsuitzondering bevestigen".
    • Microsoft Edge: "Doorgaan naar deze webpagina (niet aanbevolen)".
    • Microsoft Internet Explorer: "Doorgaan naar deze webpagina (niet aanbevolen)".
    • Apple Safari: "Doorgaan".
  6. Voer het wachtwoord in dat je hebt opgegeven bij het configureren van je MyFRITZ!-account voor de FRITZ!Box-gebruiker en klik op "Log In".

De MyFRITZ!-startpagina van je FRITZ!Box wordt nu geladen, waarna je toegang hebt tot je oproeplijst, berichten op het FRITZ!Box-antwoordapparaat, FRITZ!NAS-inhoud en de FRITZ!Box-gebruikersinterface.