FRITZ!Box 7330 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7330 Service

Adresbereik bepalen van het IPv4-adres van de internetverbinding

Opdat computers, smartphones en andere netwerkapparaten met elkaar kunnen communiceren, moet ieder apparaat bereikbaar zijn via een uniek IP-adres. Wanneer de FRITZ!Box een internetverbinding tot stand brengt, wijst de internetprovider een IP-adres toe voor communicatie op internet.

Wanneer het Internet Protocol Version 4 (IPv4) wordt gebruikt, kan in principe elk IP-adres worden toegewezen aan een van de volgende adresbereiken:

• Private adresbereiken:
    • IP-adressen uit private adresbereiken zijn uitsluitend bedoeld voor communicatie binnen private netwerken (bijvoorbeeld het FRITZ!Box-thuisnetwerk) en kunnen dus tegelijkertijd in een willekeurig aantal verschillende netwerken worden gebruikt. Aangezien deze niet worden doorgestuurd ("gerouteerd") via internet, zijn netwerkapparaten in principe niet toegankelijk vanaf internet als deze apparaten IP-adressen uit private adresbereiken hebben.

Opmerking:Meer informatie over "private adresbereiken" verkrijg je bij Wikipedia.

• Publieke adresbereiken:
    • IP-adressen uit publieke adresbereiken kunnen wereldwijd slechts door één netwerkapparaat tegelijk worden gebruikt. Aangezien apparaten hierdoor eenduidig kunnen worden geïdentificeerd, worden deze doorgestuurd ("gerouteerd") via internet, zodat de apparaten toegankelijk zijn vanaf internet.

1 Adresbereik van de IP-adressen bepalen

1. Open de gebruikersinterface van de FRITZ!Box.
  2. Controleer bij "Overview" onder "Connections" of aan de FRITZ!Box een IP-adres is toegewezen uit een van de volgende bereiken bij het tot stand brengen van de internetverbinding:
    • 10.0.0.0 - 10.255.255.255
    • 100.64.0.0 - 100.127.255.255 (Carrier-grade NAT)
    • 172.16.0.0 - 172.31.255.255
    • 192.168.0.0 - 192.168.255.255
  3. Als het IP-adres afkomstig is uit een van deze bereiken, heeft de FRITZ!Box een IP-adres uit het private adresbereik.
    • Als het IP-adres niet afkomstig is uit een van deze bereiken, heeft de FRITZ!Box een IP-adres uit het publieke adresbereik.