FRITZ!Box 7330 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7330 Service

FRITZ!Box configureren voor internettoegang via een Android-smartphone (USB-tethering)

De FRITZ!Box kan niet alleen internetverbindingen tot stand brengen via een mobiele internetstick, maar kan ook de bestaande mobiele internetverbinding van een Android-smartphone gebruiken (USB-tethering).

Zo kunnen alle apparaten in het FRITZ!Box-thuisnetwerk de internetverbinding van de Android-smartphone gebruiken voor toegang tot internet als je gewone internetverbinding is uitgevallen en je geen mobiele internetstick hebt.

Voorwaarden / Beperkingen

• Op de smartphone is Android 4.1 of nieuwer geïnstalleerd.
  • De Android-smartphone moet de functie USB-tethering ondersteunen.

Opmerking:Niet alle smartphones ondersteunen USB-tethering. Informatie over USB-tethering verkrijg je bij de fabrikant van de smartphone, bijvoorbeeld in het handboek.

• Afhankelijk van de mobiele netwerkprovider, zijn internettelefonie en alle andere functies waarvoor een publiek IP-adres is vereist (bijvoorbeeld inkomende VPN-verbindingen), mogelijk niet of beperkt beschikbaar.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Smartphone met FRITZ!Box verbinden

• Gebruik een USB-kabel om de Android-smartphone te verbinden met een USB-poort van de FRITZ!Box.

2 Smartphone configureren

1. Tik op "Instellingen" in het startscherm van de Android smartphone.
  2. Tik op "Draadloos en netwerken" en vervolgens op "Tethering & mobiele hotspot".
  3. Schakel de optie "USB tethering" in.

De Android-smartphone deelt nu de internetverbinding met het apparaat dat je hebt aangesloten met de USB-kabel.

Opmerking:Als je de internetverbinding niet meer wilt delen, kun je de optie "USB tethering" uitschakelen of de USB-kabel weer verwijderen.

3 FRITZ!Box configureren

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Internet" op "Mobile Communications".
  3. Schakel de optie "Internet connection via smartphone or mobile communications dongle by USB tethering" in.