FRITZ!Box 7330 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7330 Service
Not your product?

Zoemend geluid bij het bellen via een analoge telefoonlijn

Bij het bellen via het netwerk van de analoge vaste lijn hoort de partij die de FRITZ!Box gebruikt om te bellen, of horen beide partijen een diep zoemend geluid. Het geluid is duidelijk hoorbaar en niet hetzelfde als het rustige en nauwelijks waarneembare geluid dat te horen is op alle analoge vaste lijnen. Je hoort het zoemende geluid niet wanneer je via internet belt.

Voer de stappen uit zoals hier aangegeven. Controleer na elke poging of het probleem is verholpen.

1 Meest recente FRITZ!OS voor FRITZ!Box installeren

2 Vaste lijn controleren

1. Ontkoppel de FRITZ!Box van de vaste lijn.
  2. Sluit een telefoonapparaat aan op dezelfde telefoonlijn en controleer of deze werkt.
  3. Als dit telefoonapparaat ook niet werkt wanneer het is aangesloten op de telefoonlijn, neem je contact op met je telefonieprovider om je lijn te laten controleren.

LET OP!Er zijn mogelijk kosten verbonden aan de controle. Informeer van te voren bij je telefonieprovider over de kosten!

3 Alle telefoons en telefoonapparaten verbinden met de FRITZ!Box

• Verbind alle telefoonapparaten (bijvoorbeeld een telefoon, fax) met de FRITZ!Box.

Belangrijk:Als je extra telefoonapparaten of telefoonstekkers aansluit, kan dit resulteren in fouten.

4 Andere basisstations uitzetten

• Zet andere basisstations in de buurt van de FRITZ!Box uit.

Als je geen gezoem meer hoort, plaats je het basisstation van de telefoon verder van de FRITZ!Box en schakel je het weer in.

Opmerking:Je kunt je draadloze telefoons ook rechtstreeks registreren bij de FRITZ!Box, dus zonder extra basisstation.

5 Testen of een ander apparaat interferentie met de FRITZ!Box veroorzaakt

Interferentie van een apparaat dat op de FRITZ!Box of de stroomtoevoer is aangesloten, kan mogelijk de FRITZ!Box bereiken. Voer daarom de volgende test uit:

1. Verwijder alle apparaten en kabels uit de LAN-poorten en de USB-poort op de FRITZ!Box. Als er geen apparaten zijn aangesloten, verbind je een computer met een LAN-poort op de FRITZ!Box.
  2. Controleer of het probleem is verholpen.
    • Als het probleem niet meer optreedt, dan bracht een van de op de FRITZ!Box aangesloten apparaten interferentie over op de FRITZ!Box of wordt de interferentie nu opgevangen door de computer. Doorgaans kan de oorzaak van de interferentie worden weggenomen met een van de volgende methoden:
      • Gebruik een stekkerdoos om de FRITZ!Box en alle andere verbonden apparaten aan te sluiten op hetzelfde stopcontact.
      • Test verschillende elektrische stopcontacten en stekkerdozen.
      • Gebruik UTP-netwerkkabels om apparaten aan te sluiten op de LAN-poorten op de FRITZ!Box. In tegenstelling tot STP-netwerkkabels (bijvoorbeeld de meegeleverde netwerkkabel) hebben UTP-netwerkkabels geen aarddraad en kunnen ze geen interferentie overbrengen naar de FRITZ!Box. UTP-netwerkkabels zijn verkrijgbaar bij gespecialiseerde leveranciers.

Belangrijk:Als het probleem zich voordoet met een FRITZ!Powerline-adapter, gebruik je de met de FRITZ!Powerline-adapter meegeleverde UTP-netwerkkabel.

• Als interferentie naar de FRITZ!Box wordt overgebracht door een apparaat dat is verbonden met de USB-poort, sluit je het USB-apparaat aan op een USB-poort op je computer in plaats van het te verbinden met de FRITZ!Box.

Als het zoemgeluid nog steeds hoorbaar is, wordt het probleem niet veroorzaakt door de FRITZ!Box. Het wordt veroorzaakt door een ander onderdeel (zoals telefoon, kabel, stroomtoevoer).