FRITZ!Box 7330 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7330 Service

Contacten van een smartphone overzetten naar een telefoonboek van de FRITZ!Box

Met FRITZ!App Fon kun je de telefoonboekvermeldingen die zijn opgeslagen in de app "Contacten" van je smartphone overzetten naar een telefoonboek van de FRITZ!Box.

Voorwaarden / Beperkingen

• De app "Contacten" mag maximaal 300 vermeldingen bevatten.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Voorbereidingen

FRITZ!App Fon configureren

Toegang tot contacten in iOS toestaan

Om ervoor te zorgen dat FRITZ!App Fon in iOS toegang heeft tot de locale contacten van je iOS-apparaat, moet je FRITZ!App Fon toegang verlenen tot je contacten:

1. Open de iOS-instellingen.
  2. Tik op "Privacy" en vervolgens op "Contacten".
  3. Schakel voor FRITZ!App Fon toegang tot je contacten in.

Contacten selecteren om te exporteren vanuit Android

In de app "Contacten" van een Androidapparaat kunnen de weergaven worden aangepast, bijvoorbeeld "Weer te geven contacten" en lijsten. Daar kan worden bepaald welke contactgroepen worden weergegeven. Of bij het exporteren alle contacten of alleen delen worden geëxporteerd, is afhankelijk van deze instellingen in de app "Contacten". Informatie over de configuratie van de app "Contacten" krijg je van de fabrikant van het apparaat; raadpleeg bijvoorbeeld de handleiding.

2 Contacten met FRITZ!App Fon exporteren

1. Start FRITZ!App Fon.
  2. Tik op "More" en vervolgens op "Export contacts". Er wordt automatisch een e-mail aangemaakt met daarin een XML-bestand met de contacten.
  3. Sla het bijgevoegde bestand op je computer op nadat je de e-mail hebt ontvangen.

3 Contacten in de FRITZ!Box importeren

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephone Book".
  3. Klik op de link "Switch Telephone Books".
  4. Selecteer een telefoonboek in de lijst waarnaar je de contacten wilt overzetten. Als je geen telefoonboek uit de lijst wilt vervangen, maak dan eerst een nieuw telefoonboek aan.
  5. Klik op de knop "Restore". Tijdens het herstellen worden alle telefoonboekvermeldingen overschreven.
  6. Selecteer het bestand (*.XML) met de contacten.
  7. Klik op de knop "Restore Telephone Book".