FRITZ!Box 7330 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7330 Service

MyFRITZ! Access configureren

Met MyFRITZ! Access kun je op elk gewenst moment met elke webbrowser via het internet toegang verkrijgen tot een browser-gebaseerde toepassing binnen het FRITZ!Box-thuisnetwerk, bijvoorbeeld tot een webserver of de grafische interface van een NAS-systeem. Hierbij blijft de firewall van de FRITZ!Box je thuisnetwerk beschermen tegen ongewenste gegevens uit het internet.

Voorwaarden / Beperkingen

• De FRITZ!Box moet een publiek IPv4-adres of een IPv6-adres van de internetprovider verkrijgen.

Belangrijk:Bij een internettoegang met DS-Lite-verbinding ("Dual Stack Lite") is de FRITZ!Box vanaf internet alleen via IPv6 bereikbaar. Wanneer DS-Lite actief is, dan wordt de status "IPv4 over DS Lite" weergegeven op de pagina "Overview" onder "Connections" van de FRITZ!Box-gebruikersinterface.

• De toegang tot de serverdienst moet mogelijk zijn met een webbrowser (bijvoorbeeld Chrome, Firefox, Internet Explorer).

Belangrijk: Sommige instellingen die hier worden beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface. De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS.

1 Voorbereidingen

MyFRITZ! account registreren en in de FRITZ!Box configureren

Internetverbinding permanent in stand houden

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Internet" op "Account Information".
  3. Klik op "Change connection settings".
  4. Schakel de optie "Maintain permanently (recommended for flat rates)" in.

Belangrijk:Als de optie niet beschikbaar is, dan heeft de FRITZ!Box al een permanente verbinding met internet.

5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Poort en internetprotocol bepalen

• Bepaal welk internetprotocol en welke poort door de serverdienst worden gebruikt om inkomende verbindingen te accepteren. De fabrikant kan je hierover informeren, bijvoorbeeld via het handboek.

Firewall van de computer configureren

Als de serverdienst op een computer met een eigen firewall (bijvoorbeeld Windows Firewall) is geïnstalleerd, dan moet ook deze worden geconfigureerd:

• Stel de configuratie van de firewall op de computer volgens de instructies van de fabrikant zo in, dat de serverdienst toegankelijk is vanuit het FRITZ!Box-thuisnetwerk en het internet.

2 MyFRITZ! Access configureren

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Internet" op "Permit Access".
  3. Klik op "New MyFRITZ! Access".
  4. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Network device" het apparaat dat de serverdienst uitvoert.
  5. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Application" de dienstserver (HTTP-server, HTTPS-server, FTP-server), die je toegankelijk wilt maken via MyFRITZ!.
    • Als je een andere serverdienst toegankelijk wilt maken, kies je de optie "Other application" en voer je de volgende gegevens in:
      1. Vul in het tekstveld "Name" een willekeurige naam in voor de MyFRITZ!-toegang.
      2. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Scheme" het internetprotocol waarover de toegang tot de serverdienst wordt verkregen.
        • Als je een port forwardingregel voor een ander internetprotocol wilt configureren, kies je de optie "Manual entry" en voer je het toegangsschema in (bijvoorbeeld "ftps://").
      3. Voer bij "Port" het poortnummer in waarover de serverdienst de inkomende verbindingen vanuit het internet accepteert.
  6. Indien noodzakelijk voor de serverdienst, voer je in het tekstveld "Directory (optional)" een map in (bijvoorbeeld "\\map1\map2\").
  7. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

Het MyFRITZ!-adres dat kan worden gebruikt voor toegang tot de serverdienst vanuit het internet, wordt nu weergegeven in de FRITZ!Box-gebruikersinterface onder "Internet > Permit Access > MyFRITZ! access settings".

Afb.: MyFRITZ!-toegangslink