FRITZ!Box 7330 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7330 Service
Not your product?

Draadloze telefoons gaan maar een keer over, of alleen af en toe, of helemaal niet. Inkomende oproepen kunnen echter wel worden beantwoord.

Een draadloze telefoon van een andere fabrikant is geregistreerd bij het DECT-basisstation van de FRITZ!Box. Als je wordt gebeld, gaat de telefoon maar een keer over, of alleen af en toe, of helemaal niet. De telefoon kan echter wel worden gebruikt om oproepen te beantwoorden.

1 Draadloze telefoon voldoet niet aan de DECT-standaard

De draadloze telefoon is niet volledig DECT-GAP-compatibel en geeft geen juiste EM-code (Equipment Manufacturer) door aan de FRITZ!Box. Daardoor gebeurt het volgende:

Opmerking:DECT-GAP is een gebruikelijke standaard voor draadloze telefoons en draadloze gegevenstransmissie. Alle FRITZ!Fon-modellen ondersteunen deze standaard.

• Vanwege de onjuiste of ontbrekende EM-code gaat de FRITZ!Box ervan uit dat de draadloze telefoon de beltonen regelt. De telefoon kan dit echter niet, zodat geen van de twee apparaten de beltonen regelt.
    • of
  • De FRITZ!Box regelt de beltoon omdat de EM-code onjuist is of ontbreekt en de draadloze telefoon dus niet in staat is de beltonen te regelen. In dit geval regelt de telefoon ook de beltonen, waardoor conflicten ontstaan.

Beltooninstellingen wijzigen

Met deze instelling wordt de draadloze telefoon geforceerd de beltonen te regelen. Als het probleem zich blijft voordoen, is de gebruikte telefoon hiertoe echter niet in staat.

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Telephony Devices" in het menu "Telephony".
  3. Klik op de knop (Bewerken) voor de betreffende telefoon.
  4. Klik op de tab "Ring Tones".
  5. Selecteer in de sectie "Ring Tone Settings" de optie "Handset external ring" in alle vervolgkeuzelijsten.
  6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.
    • Als het probleem zich nog steeds voordoet:
      • Neem voor een oplossing contact op met de fabrikant van de telefoon.

Opmerking:De DECT-instelling "Enable troubleshooting for cordless telephones not compatible with GAP" in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box heeft geen invloed op dit probleem.