FRITZ!Box 7330 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7330 Service

PlayStation 4 gebruiken in het FRITZ!Box-thuisnetwerk

Je kunt een PlayStation 4 gemakkelijk verbinden met een LAN-poort of het draadloze netwerk (WiFi) van je FRITZ!Box. Je kunt PlayStation dan gebruiken voor toegang tot internet en als afspeelapparaat voor video's, muziek en afbeeldingsbestanden in het FRITZ!Box-thuisnetwerk.

Opmerking:Als voorbeeld gebruiken we hier een Sony PlayStation 4 (systeemsoftware 1.75) om te tonen hoe je een PlayStation verbindt met de FRITZ!Box.

Belangrijk:Sommige instellingen die hier worden beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface. De configuratieprocedure en de opmerkingen over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS

1 Voorbereiding

DHCP-server van FRITZ!Box inschakelen

In de fabrieksinstellingen is de FRITZ!Box geconfigureerd als DHCP-server. Als je de DHCP-server van de FRITZ!Box hebt uitgeschakeld, configureer je de volgende instellingen:

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Network" in het menu "Home Network".
  3. Klik op de tab "Network Settings".
  4. Klik op de knop "IPv4 Addresses".
  5. Schakel de DHCP-server in en definieer het bereik waarbinnen de FRITZ!Box IP-adressen moet toewijzen.

Opmerking:In de fabrieksinstellingen wordt voor de FRITZ!Box het IP-adres 192.168.178.1 (subnetmasker 255.255.255.0) gebruikt en worden IP-adressen toegewezen tussen xxx.20 en xxx.200.

6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

FRITZ!Box voorbereiden voor WPS

In de fabrieksinstellingen is de FRITZ!Box al voorbereid voor WPS. Als je de instellingen voor draadloze netwerken op de FRITZ!Box hebt gewijzigd, moet je de volgende instellingen configureren:

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Security" in het menu "Wireless" ("WLAN").
  3. Klik op de tab "WPS Quick Connection".
  4. Schakel WPS in.
  5. Selecteer "Push-Button method (WPS-PBC, Push Button Configuration)" en klik op "Start WPS".

2 PlayStation verbinden met de FRITZ!Box

Verbind PlayStation met het draadloze netwerk van de FRITZ!Box of maak de verbinding met de FRITZ!Box via een netwerkkabel:

PlayStation verbinden met een draadloos netwerk

Belangrijk:Controleer of er geen netwerkkabel is verbonden met PlayStation.

1. Klik op "Settings in het PlayStation-menu.
  2. Klik op "Network" in het menu "Settings".
  3. Schakel de optie "Connect to the Internet" in en klik op "Set Up Internet Connection" of "Configure Internet Connection".
  4. Klik op "Use Wi-Fi".
  5. Klik op "Easy".
    • Je ziet een lijst met draadloze netwerken binnen het bereik van PlayStation.
  6. Klik op "Set up using WPS button" onder de lijst met draadloze netwerken.
  7. Houd de knop "WLAN" op de FRITZ!Box gedurende ongeveer 6 seconden ingedrukt totdat het lampje "WLAN" op de FRITZ!Box begint te knipperen.
    • De configuratie van de draadloze verbinding is voltooid en de verbinding is tot stand gebracht.

PlayStation verbinden via een netwerkkabel

1. Gebruik een netwerkkabel om PlayStation aan te sluiten op een LAN-poort van de FRITZ!Box.
  2. Klik op "Settings in het PlayStation-menu.
  3. Klik op "Network" in het menu "Settings".
  4. Schakel de optie "Connect to the Internet" in en klik op "Set Up Internet Connection" of "Configure Internet Connection".
  5. Klik op "Use a LAN Cable".
  6. Klik op "Easy".
    • PlayStation controleert de netwerkomgeving en de internetinstellingen worden bijgewerkt.

PlayStation is verbonden met internet via de FRITZ!Box. Je kunt PlayStation dan bijvoorbeeld gebruiken om onlinegames te spelen of je kunt het Sony Entertainment Network gebruiken voor toegang tot de film-, televisie- en muziekservices op internet.

Opmerking:Informatie over de configuratie van PlayStation vind je in de bijbehorende handleiding of op de PlayStation-website van Sony.

3 Internettoegang tot PlayStation instellen voor de FRITZ!Box

De FRITZ!Box-firewall beveiligt alle apparaten in het thuisnetwerk standaard tegen inkomende verbindingen en ongewenste gegevens van internet. Voor bepaalde onlinegames (bijvoorbeeld Call of Duty) en persoonlijke chatfuncties moeten andere internetgebruikers echter wel toegang hebben tot je PlayStation.

De volgende stappen zijn alleen vereist als je problemen ondervindt met onlinegames of chats:

• Configureer automatische port sharing via UPnP in de FRITZ!Box,
    • of:
  • Configureer statische port sharing in de FRITZ!Box voor de poorten en IP-protocollen die door de onlinegame of de chatfunctie worden gebruikt.

Opmerking:Als je port sharing handmatig configureert, wordt ook NAT Type 3 voor je FRITZ!Box weergegeven wanneer je de internetverbinding van PlayStation test. De prestaties worden echter niet nadelig beïnvloed wanneer je onlinegames speelt of de chatfunctie gebruikt.