FRITZ!Box 7330 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7330 Service

Foutmelding "PPPoE error: [...]". Geen toegang tot internet

De FRITZ!Box kan geen internetverbinding maken in de routermodus. Een van de volgende foutmeldingen wordt weergegeven in het gebeurtenislogboek van de FRITZ!Box:

• "PPPoE error: DSL synchronization lost [...]"
  • "PPPoE error: Incorrect parameter [...]"
  • "PPPoE error: Incorrect service name [...]"
  • "PPPoE error: Illegal packet from PPPoE server [...]"
  • "PPPoE error: PPPoE server reports a system error [...]"
  • "PPPoE error: PPPoE server reports a problem [...]"
  • "PPPoE error: Unknown error [...]"
  • "PPPoE error: Timeout [...]"

Belangrijk: Sommige instellingen die hier worden beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface. De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben steeds betrekking op het meest recente FRITZ!OS.

1 Meest recente FRITZ!OS voor FRITZ!Box installeren

2 DSL-synchronisatie controleren

De volgende stap is alleen vereist als de FRITZ!Box rechtstreeks is verbonden met een DSL-lijn:

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Event Log" in het menu "System".
  3. Klik op de tab "Internet Connection".
  4. Controleer of de verbinding tussen de FRITZ!Box en de DSL-centrale wegvalt voordat een PPPoE-fout optreedt.

3 Instellingen voor je internetverbinding corrigeren

De volgende stap is alleen vereist als de FRITZ!Box is geconfigureerd voor internettoegang via "Other Internet service provider":

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Account Information" in het menu "Internet".
  3. Klik op "Change connection settings".
  4. Als je internetprovider een VLAN-id vereist, schakel je de optie "Use VLAN for Internet access" in en voer je in het veld "VLAN ID" de VLAN-id in die je hebt ontvangen van je internetprovider.
  5. Ga naar de sectie "DSL ATM Settings" en schakel de optie "Set manually" in.
  6. Ga naar de velden "VCI" en "VPI" en voer de door je internetprovider vereiste parameters in.
  7. Schakel de optie "PPPoE" in.
  8. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

4 Contact opnemen met je provider

• Vraag je DSL-provider of internetprovider om je internetverbinding te controleren.

Opmerking:Je DSL-provider maakt je DSL-lijn (dikwijls in combinatie met een vaste lijn) beschikbaar. Je internetprovider biedt internettoegang en geeft je je accountgegevens (gebruikersnaam en wachtwoord). Je DSL-provider kan tegelijk ook je internetprovider zijn.